Βρούτσης: Η αξιολόγηση προκαλεί αλλεργία στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η αξιολόγηση προκαλεί αλλεργία στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύουν σε αυτή, πιστεύουν στην ισοπέδωση γιατί έτσι νομίζουν ότι θα λειτουργήσει καλύτερα το πελατειακό σύστημα» που θέλουν, είπε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνεται ότι και η τρίτη προσπάθεια αξιολόγησης στο δημόσιο απέβη άκαρπη, μετά και τις αλλεπάλληλες προτροπές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ/ΟΤΑ, καθώς την Τρίτη έληξε και η νέα προθεσμία.

«Η αξιολόγηση δε θα έπρεπε να ήταν μνημονιακή υποχρέωση», σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εννοώντας ότι θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα. Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επί χρόνια προσπαθούσε να απαξιώσει κάθε διαδικασία αξιολόγησης, δεν μπορεί να περιμένει ότι θα ζητήσει από δημοσίους υπάλληλους θα αξιολογηθούν και αυτοί θα τρέξουν με χαρά να το κάνουν».

«Ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν το δημόσιο», είπε στο ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, σημειώνοντας ότι «για πολλά χρόνια είχαμε ένα δημόσιο που βασίστηκε στα πελατακια, θέλει πολύ δουλειά αυτό να αντιστραφεί».

«Είναι μύθος ότι η αξιολόγηση θα έχει επιπτώσεις σε δημοσίους υπαλλήλους, δεν οδηγεί κανέναν στο περιθώριο, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος. Τόνισε ότι η διαδικασία υπονομεύτηκε από την ΑΔΕΔΥ και από άλλες οργανώσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεσηκώσει τον κόσμο το 2013 - 2014 για τη σύνδεση της αξιολόγησης με την κινητικότητα» τόνισε στον σταθμό μας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκερόγλου. «Δεν ξέρουμε τι αντίκτυπο θα έχει η στροφή στη στάση της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, συνεχιζεται να απαξιώνεται διαρκώς αυτό που λέγεται αξιολόγηση. Όπως ανέφερε, με το νόμο του ΥΠΠΑΙΔ «απαξιώνεται ο θεσμός της αριστείας και περνάμε στη λογικού του τυχαίου και των κληρώσεων, ενώ για άλλες διαδικασίες υπάρχει δυνατότητα για εξωθερμικές παρεμβάσεις, εμφιλοχωρούν άλλες μέθοδοι».

Πηγή: skai.gr