Κλείσιμο

Αντίδραση της ΝΔ στην κατάργηση της έπαρσης σημαίας και του εθνικού ύμνου

Νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση αναμένεται να ρίξει η απόφαση το υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν ο εθνικός ύμνος και η έπαρση σημαίας από τα δημοτικά σχολεία, με στελέχη της ΝΔ ήδη να αντιδρούν έντονα.

Μετά την καθιέρωση της κλήρωσης για την επιλογή των σημαιοφόρων, σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων δεν περιλαμβάνονται επίσης η έπαρση της σημαίας παράλληλα με ωδή του εθνικού ύμνου από τους μαθητές.

«Η πρόθεση του Γαβρόγλου, της κυβέρνησεως ήταν να καταργηθεί και η πρωινή προσευχή, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε το Προεδρικό Διάταγμα στην κυβέρνηση με βάση τις παρατηρήσεις του ΣτΕ και η πρωινή προσευχή διεσώθη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε τη στάση της κυβέρνησης στο γεγονός ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τα μνημόνια δύο – δύο, κόβει συντάξεις, και θέλει να υπενθυμίζει στο κομματικό του ακροατήριο ότι είναι αριστερό κόμμα». Έκανε λόγο μάλιστα για ακροαριστερή ατζέντα που δεν έχει σχέση με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας.

«Η γνωστή αριστερά. Όταν δεν καταργείς το μνημόνιο, καταργείς την έπαρση της σημαίας. Έτσι, για ιδεολογικό "ξεκάρφωμα"» σχολίασε με μήνυμα του στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Σε γνωρίζω από την κόψη»: Στις 4/8/1865 καθιερώνονται ως Εθνικός Ύμνος οι 2 πρώτες στροφές του ‘’Ύμνου εις την Ελευθερία’’ του Δ. Σολωμού. Αλλά όπως γράφει η ‘’Καθημερινή’’, το Υπ. Παιδείας αποφάσισε ότι οι μαθητές δεν θα ψάλλουν τον εθνικό ύμνο στην έπαρση της σημαίας!» αναφέρει από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Η κατάργηση ουσιαστικά της τελετής έπαρσης της σημαίας, δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχει άλλες προτεραιότητες…» σημείωσε στο Twitter ο κ. Δένδιας.

ΔΟΕ: «ΠΔ τον Αύγουστο, χωρίς διάλογο»

«Πρόκειται για ένα Προεδρικό Διάταγμα με ημερομηνία ΦΕΚ 1η Αυγούστου αυτό λέει πολλά από μόνο του» σχολίασε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάσης Κικινής.

Σύμφωνα με τον κ. Κικινή, το συγκεκριμένο ΠΔ αντικαθιστά δυο ΠΔ του 1998, και για τις αλλαγές που επιφέρει θα έπρεπε να προηγηθεί διάλογος με τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία.

«Είναι προσφιλής η τακτική του υπουργείου Παιδείας να νομοθετεί ερήμην των εκπαιδευτικών, χωρίς κανένα διάλογο, όπως έκανε και ο κ. Φίλης για το ολοήμερο δημοτικό και το νηπιαγωγείο, αποφάσεις που ενσωματώθηκαν στο νέο ΠΔ για να ισχυροποιηθούν νομοθετικά επειδή είχαμε προσφύγει στο ΣτΕ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Πηγή: skai.gr