Κλείσιμο

Μητσοτάκης: «Δημιουργείτε νέο πελατειακό κράτος με ευρωπαϊκούς πόρους»

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία έχει ως μόνο στόχο τη δημιουργία ενός νέου πελατειακού κράτους που δεν έχει κοστολογηθεί για ακόμη μία φορά σωστά.

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Το σημερινό νομοθέτημα δεν πατάει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν στον τομέα της υγείας για ευνόητους λόγους.
Για άλλη μία φορά ενεργείται χωρίς καμία απολύτως αίσθηση δημοσιονομικής ευθύνης χωρίς καμία κοστολόγηση. Προσθέτετε βάρη τα οποία σήμερα η χώρα μας δεν μπορεί να σηκώσει με μοναδική σκοπιμότητα να δημιουργήστε πολιτικές πελατείες. Πολλές νέες προσλήψεις σε αχρείαστες δομές. Ο διχασμός δεν αποτελεί λύση και οι πελατειακές λογικές έχουν πεθάνει. Έχουμε όλοι κοινό συμφέρον να βγούμε από την κρίση. Η λογική του νομοσχεδίου είναι εντελώς ξεπερασμένη.

Δημιουργείτε χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο νέες δομές στην υγεία που πολύ αμφιβάλλω ότι θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες στους πολίτες υπηρεσίες. 239 νέες δομές σε 65 αστικά κέντρα τα οποία όμως καλύπτουν μόλις το 65% του πληθυσμού της χώρας και χωρίς καμία έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες. Μιλάτε σήμερα για 3000 προσλήψεις αλλά δεν μιλάτε για ακόμη 4000 τουλάχιστον προσλήψεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στα κέντρα υγείας που θα δημιουργήσετε.

Τα χρήματα λέτε θα βρεθούν από ευρωπαϊκούς πόρους … έχετε βρει την μαγική λύση. Ευρωπαϊκοί πόροι για ακόμη μία φορά εξαντλούνται για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Σημειώστε επίσης πως οι ευρωπαϊκοί πόροι έχουν ημερομηνία λήξης και έχουν αναπτυξιακό στόχο και όχι την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού κράτους.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συνεχίζει να ασχημονεί και να προσβάλλει την ελληνική κοινωνία. Τίποτα δεν μάθατε. Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω την πάτε στο πουθενά εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος».
Πηγή: skai.gr