Χατζηδάκης για αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Η Ελλάδα παίχτηκε στα ζάρια

Την ανάγκη να διερευνηθεί η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, επανέλαβε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, καθώς όπως εξήγησε τις συνέπειές της πληρώνουν σήμερα οι πολίτες.

«Η ΝΔ ζητά Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να διερευνηθεί η περίοδος πειραματισμών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η Ελλάδα παίχτηκε στα ζάρια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε, «λόγω εκείνης της περιόδου οδηγηθήκαμε σε δύο νέα μνημόνια, σε capital control και λιτότητα διαρκείας».

«Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν ήταν γνωστά όσα αποκαλύπτονται σήμερα, όπως το περιεχόμενο των SMS» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στα μηνύματα του πρωθυπουργού με τον Γιάνη Βαρουφάκη όπου εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τον Μάιο του 2015.

«Γίνανε συζητήσεις, κατατέθηκαν ιδέες, αλλά η κυβερνητική επιλογή ήταν να ιεραρχήσουμε το συμφέρον της χώρας και να μείνουμε στο ευρώ» δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης για τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. «Τα SMS δεν είναι το κέντρο της πολιτικής» πρόσθεσε, αναφερόμενος στα μηνύματα που περιλαμβάνει στο νέο του βιβλίο ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Πηγή: skai.gr