Κλείσιμο

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχτεί το Grexit του Σοίμπλε

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί το Grexit του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, λίγο πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 ο γερμανός υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στο Γιάνη Βαρουφάκη για πρώτη φορά την ιδέα του «τάιμ άουτ» που θα έθετε την Ελλάδα – έστω προσωρινά – εκτός ευρωζώνης, με τον κ. Τσίπρα τελικά να συναινεί να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της ευρω-ομάδας ενημέρωνε με γραπτά μηνύματα τον πρωθυπουργό, λέγοντάς του ότι «ο Σόιμπλε σου στέλνει μήνυμα για τάιμ άουτ». Ο Αλέξης Τσίπρας απαντούσε ζητώντας διευκρινίσεις για το εάν η γερμανική πλευρά «προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος».

Ο τότε υπουργός Οικονομικών φέρεται να απάντησε στον πρωθυπουργό πως ο κ. Σόιμπλε ζητά το πρώτο μέσω του δεύτερου.

Στις 16:30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός με sms φέρεται να λέει στον Γιάνη Βαρουφάκη: «Τότε πες του, ότι αν το εννοεί, ας το συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να γίνει, κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους, χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση».
Πηγή: skai.gr