Χατζηδάκης: Οι Ρομπέν των φτωχών έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους

«Οι Ρομπέν των φτωχών έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της ζημιώνει την οικονομία και τους ασθενέστερους πολίτες της χώρας.

Για την πρόσφατη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Χατζηδάκης θυμίζει ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί και το 2014, ενώ υποστηρίζει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε [τη γραμμή της κυβέρνησης ΝΔ], τώρα θα ήμασταν σαν την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο. Θα είχαμε αποχαιρετήσει ήδη το μνημόνιο».

Σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, τονίζει ότι «οι υβριστικές επιθέσεις εναντίον της από την πλευρά της κυβέρνησης ξεπερνάνε κάθε όριο», ενώ καταλογίζει στην κυβέρνηση «αντιαισθητική πολιτικά συμπεριφορά που δεν παραπέμπει σε προοδευτική αντίληψη».

Όπως σημειώνει «άλλο είναι να ζητάει ένας υπουργός ή βουλευτής την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για ένα θέμα και άλλο να περιλούζει επί μονίμου βάσεως τους δικαστές με τα χειρότερα κοσμητικά επίθετα επειδή απλώς δεν του αρέσουν κάποιες αποφάσεις».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει άγνοια για το αν υπήρξε σχέδιο της κυβέρνησης για αντιμετώπιση μέσω του στρατού ενδεχόμενης λαϊκής εξέγερσης.

Επαναλαμβάνει την πάγια θέση για διενέργεια πρόωρων εκλογών, καθώς όπως υπογραμμίζει «το κόστος της παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσης».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ