Τσίπρας στον Alpha: Εύχομαι στον Βαρουφάκη καλές πωλήσεις στο βιβλίο του

«Πήγαμε σε μια εκλογική αναμέτρηση που οι 2 στις 3 ερωτήσεις που γίνονταν σε μένα ήταν για τον κ. Βαρουφάκη» είπε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει γράψει ένα βιβλίο εδώ και τρεις μήνες, μου κάνει εντύπωση πως 3 εφημερίδες την ίδια Κυριακή αποφάσισαν να έχουν το ίδιο θέμα. Επιχειρείται από την αντιπολίτευση και τα μέσα που τη στηρίζουν για αλλαγή ατζέντας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «το πρώτο 6μηνο του 2015 ήταν ένα 6μηνο μάχης του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, ήταν μια σημαντική μάχη που δεν αφορά πρόσωπα ούτε καν εμένα, δεν με αφορά που ήμουν επικεφαλής μιας κυβέρνησης, για τον κ. Βαρουφάκη θέλω να πω κάτι και δεν θα ξαναμιλήσω, θα του ευχηθώ καλές πωλήσεις στο βιβλίο του».

«Άλλο ανεξάρτητη δικαιοσύνη και άλλο ανεξέλεγκτη»

«Δεν υπάρχει σύγκρουση κυβέρνησης - δικαιοσύνης, υπάρχουν προβλήματα στη δικαιοσύνη, τα οποία τα συζήτησα με τους δικαστικούς», ανέφερε ο πρωθυπουργούς, αλλά τόνισε πως δεν κατηγορεί συλλήβδην τους δικαστικούς, ούτε τους πολιτικούς, ούτε τους δημοσιογράφους. Η διάκριση των εξουσιών δεν αμφισβητείται από κανέναν, «άλλο όμως ανεξάρτητη δικαιοσύνη και άλλο ανεξέλεγκτη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 Καταλόγισε υποκρισία στις επικρίσεις της ΝΔ για τη θέση της κ. Θάνου, ως άμισθης συμβούλου του πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Πικραμμένος είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και πως ο κ. Αθανασίου παραιτήθηκε για να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Άλλο η διάκριση των εξουσιών και άλλο η εξουσία των διακρίσεων» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: skai.gr