Δραγασάκης: Αν ο Στουρνάρας ήθελε να επηρεάσει τις αγορές, δεν τον άκουσαν

Οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα στην WSJ για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αποτελούν προσωπική άποψη και όχι επίσημη θέση της Τράπεζας της Ελλάδος, τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης, σχετικά με την τοποθέτηση του διοικητή της ΤτΕ .

Πριν από δύο εβδομάδες, ο κ Στουρνάρας εκτιμούσε ότι είναι «λίγο νωρίς» για να βγει η χώρα μας στις αγορές αφού, κατά τη γνώμη του, θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα έκανε δύο ή τρεις εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις στο επόμενο διάστημα. 

«Αν ήθελε ο κ. Στουρνάρας να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές, μάλλον δεν τον άκουσαν», τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Η ΤτΕ έχει και όργανα που μπορούν να έχουν τη δική τους άποψη και τον δικό τους ρόλο».

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Δραγασάκης
σχολίασε πως «ήρθε και πέρασε σαν ξένο σώμα» προσθέτοντας πως «τα πράγματα δεν είναι όπως εμφανίζονται».

Ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός στη σύσταση μιας εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο από τον Μάιο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2015, εξηγώντας ότι δεν το προτείνει από σεβασμός στις συλλογικές αποφάσεις.

«Εγώ θα ήθελα πριν φτάσουμε στον Ιούλιο του 2015 να έχει εξεταστεί, όπως είπα, τι έγινε από τον Μάιο του 2014 και μετά. Αν ήταν σκόπιμο ή τυχαίο το γεγονός ότι εμείς βρήκαμε μία χώρα που δεν μπορούσαμε να εκδώσουμε ούτε ένα έντοκο γραμμάτιο του δημοσίου, εάν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι είχε αρχίσει μία εκροή καταθέσεων (…) αν γενικά υπήρξαν γεγονότα με σκοπιμότητα - ποιος ήταν και ο ρόλος ευρωπαϊκών θεσμών και άλλων, με σχέδιο δηλαδή ήθελαν η Ελλάδα, η οικονομία να καταρρεύσει προκειμένου να καταρρεύσει και η κυβέρνηση», τόνισε ο Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε βέβαιος πως υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη, που δεν επιθυμούν να βγει η Ελλάδα από την επιτήρηση που απέφυγε ωστόσο να προσδιορίσει καθώς, όπως εξήγησε, η συζήτηση ήταν ανεπίσημη αλλά ο ίδιος μιλούσε με την ιδιότητα του αντιπροέδρου. 





Πηγή: skai.gr