Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει λόγος πανηγυρισμού για την έξοδο στις αγορές

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την έξοδο στις αγορές, αφού στην πράξη αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι έχουν χαθεί τρία χρόνια και ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου απέτυχε να λύσει τα προβλήματα της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για να το πω παραστατικά, ήμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ισόγειο», ανέφερε αιχμηρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την Ιχθυόσκαλα Καβάλας.

Σημείωσε πως η Ελλάδα δανείστηκε «πολύ ακριβά» σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και, εάν γίνει η αναγωγή, το κόστος δανεισμού ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη έξοδο στις αγορές, το 2014.

Τόνισε δε πως η «χαμένη» τριετία διακρίνεται από δεινά για την Ελλάδα, με την οικονομία να υφίσταται ζημιά 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και την κοινωνία να επωμίζεται αυξημένους φόρους και εισφορές.

«Έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά στο σώμα της πραγματικής οικονομίας. Μια ζημιά που θα πάρει καιρό να την αποκαταστήσουμε. Και μια ζημιά που τελικά θα διορθωθεί μόνο μέσα από μια πολιτική αλλαγή και μέσα από μια Κυβέρνηση, η οποία θα έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου».

Η απώλεια της τριετίας, το πλήγμα στην οικονομία και το κόστος δανεισμού στην επιστροφή στις αγορές αποδεικνύουν «την ουσιαστική αποτυχία της σημερινής Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου να λύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή: skai.gr