Λοβέρδος: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για το λαθρεμπόριο τσιγάρων

Το ουκρανικό πλοίο με φορτίο 2.047 χαρτοκιβώτια τσιγάρα, που παραμένει ακινητοποιημένο στην Παλαιόχωρα Χανίων, βρέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο του Ανδρέα Λοβέρδου, επ’ αφορμής της απάντησης του Υπουργού Ναυτιλίας σε σχετική ερώτησή του, με τον ίδιο να επιμένει ότι και η απάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για λαθρεμπόριο.

Στην απάντηση του κου Κουρουμπλή επαναλαμβάνεται - όπως και σε εκείνη του Υπουργείου Οικονομικών που επιβεβαίωνε ότι το πλοίο έχει φορτίο της ΣΕΚΑΠ - ότι η εισαγωγική εταιρεία στο Λίβανο είναι ενεργή και υπαρκτή αλλά δηλώνει ότι δεν εμπλέκεται σε καμία συναλλαγή με τον αποστολέα των τσιγάρων και καταλήγει ότι σχηματισθείσα δικογραφία από την έρευνα λιμενικών, εισαγγελικών, τελωνειακών και προξενικών αρχών έχει διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη που έχει πλέον το λόγο.

«Ταυτοχρόνως, ούτε και στην απάντησή του ο Υπ. Ναυτιλίας δηλώνει να έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της εξαγωγικής εταιρείας από το Μαυροβούνιο για το εμπόρευμα που απέστειλε. Εμπόρευμα λοιπόν ελληνικής καπνοβιομηχανίας, όπως μας επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, μένει στα αζήτητα. Οι εξαγωγείς χάθηκαν και οι εισαγωγείς δηλώνουν πως δεν έχουν ιδέα! Κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια μένουν στον αέρα!», σχολιάζει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κος Λοβέρδος επισημαίνει ότι από τις απαντήσεις όλων των συναρμόδιων υπουργών προκύπτουν «ισχυρότατες ενδείξεις που συγκροτούν τον ορισμό της λαθρεμπορίας», προσθέτοντας πως κατά την εκτίμησή του οι ενδείξεις αυτές συμπληρώνονται και από τις υπόλοιπες εξίσου ισχυρές ενδείξεις που έχουν καταγράψει οι τελωνειακές αρχές, περί ανασφάλιστου εμπορεύματος, ύποπτης όψης του εμπορεύματος κλπ.

Κατόπιν τούτων ο Ανδρέας Λοβέρδος βάλλει πλέον κατά του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, καλώντας τον να απαντήσει:

1.Με ποιά στοιχεία απέκλεισε την λαθρεμπορία σε ραδιοφωνική συνέντευξή του; 2.Τι ακριβώς εννοούσε όταν, απαντώντας στις απλές και ήπιες αρχικές μας ερωτήσεις, μας έλεγε πως θα τρίβουμε τα μάτια μας!

«Συλλογικά η Κυβέρνηση στο θέμα του λαθρεμπορίου τσιγάρων είναι εκτεθειμένη. Και τα κίνητρά της σιγά σιγά γίνονται προφανή», καταλήγει με νόημα η γραπτή δήλωση του κου Λοβέρδου.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά