«Απόπειρα δαιμονοποίησης του δημοψηφίσματος οι επιθέσεις εναντίον μου»

Σε προσπάθεια δαιμονοποίησης του ποσοστού με το οποίο επικράτησε το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του 2015 απέδωσε την κριτική που γίνεται στο πρόσωπο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του The Press Project.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρομοίασε το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος με το «ΟΧΙ» του Μεταξά στις 28 Οκτώβρη του 1940 και απέδωσε την άρνηση των δανειστών να επιτρέψουν την αναδιάρθρωση του χρέους σε ένα κατεστημένο «που επιχειρεί να συγκαλύψει την πτώχευση μέσω δανεικών, με όρους που καταδικάζουν την Ελλάδα και την οδηγούν σε ερημοποίηση».

Κατηγόρησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα, ότι ενώ είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε ρήξη με τους δανειστές, σε περίπτωση που εκείνοι απειλήσουν τη χώρα με έξοδο από την Ευρωζώνη, αυτός δεν το εννοούσε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ανοησία την κίνηση του Τσίπρα να δώσει στους δανειστές το πρωτογενές πλεόνασμα με αντάλλαγμα μία ελάφρυνση χρέους, καθώς όπως παρατήρησε, από τη στιγμή που τους έδωσε τη λιτότητα, πλέον δεν υπήρχε τίποτα για να λάβει.
Πηγή: skai.gr