Μητσοτάκης: Δε θα περάσουν κυβερνητικά σχέδια για υποταγή της Δικαιοσύνης

Μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί, η κοινωνία και η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψουν την «πλήρη χειραγώγηση και υποταγή της Δικαιοσύνης» έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 ετών από τη Μεταπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι βλέπει τη Δικαιοσύνη ως «θεσμικό εμπόδιο στους σχεδιασμούς της» κι ότι επιχειρεί υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών που είναι πρωτοφανής τα τελευταία 43 χρόνια.

«Σε όσους απεργάζονται σχέδια που κλονίζουν το δημοκρατικό μας οικοδόμημα, στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οι δημοκρατικοί θεσμοί θα σταθούν όρθιοι. Η κοινωνία δεν θα διχαστεί», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Προσθέτει ότι η ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας «εξαρτάται από την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης στα μάτια των απλών πολιτών».

Ο κ. Μητσοτάκης στέκεται στο ρόλο που έχει διαδραματίσει η ΝΔ κατά την μεταπολίτευση, για την ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής και τη διασφάλιση του μέλλοντος της χώρας.

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες των τελευταίων ετών, η πορεία προς το μέλλον δεν μπορεί να ανακοπεί. Παραμένουμε εγγυητές της δημοκρατικής τάξης και της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας», καταλήγει.
Πηγή: skai.gr