ΣΥΡΙΖΑ: Η Δικαιοσύνη ανέλαβε επισήμως τον ρόλο της αντιπολίτευσης

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση της Ένωσης που κατηγορεί την κυβέρνηση για απόπειρα χειραγώγησης και υποταγής της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα το κυβερνών κόμμα αναρωτιέται αν οι ενώσεις των δικαστών θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως το «μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του παλιού πολιτικού συστήματος».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών ότι ανέλαβε «χωρίς ντροπή» την υπεράσπιση της Νέας Δημοκρατίας για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και δικαστικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει πως ο κ. Αθανασίου και πρώην συνεργάτες του φέρονται, σε σημερινά δημοσιεύματα, να αποφυλάκιζαν «με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος».

«Ο κ. Αθανασίου αισθάνεται τώρα προφανώς πιο άνετα, έχοντας την κάλυψη των πρώην συναδέλφων του στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις ευθύνες του για όσα πρωτοφανή του καταλογίζονται», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; (…) εκτός από παραδικαστικά κυκλώματα, αντιδραστικούς και συνοδοιπόρους της Ν.Δ., το δικαστικό σώμα έχει και δικαστές που τιμούν το λειτούργημα και τους όρκους τους», υπογραμμίζει το πλειοψηφικό κόμμα της συγκυβέρνησης.

«Όσο για τα μαθήματα περί δημοκρατίας, η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά που μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι και κύριες να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους», κλείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: skai.gr