Χατζηδάκης: Θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης - γινόμαστε χώρα β' κατηγορίας

Για θεσμική εκτροπή από την πλευρά της κυβέρνησης, μίλησε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Γινόμαστε χώρα β' κατηγορίας, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στους θεσμούς», εκτιμά ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «δεν μπορεί να είναι μια κανονική κυβέρνηση (…) Δεν το έχουν οι άνθρωποι», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης, η κυβέρνηση «φοβάται» τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για τον Πάνο Καμμένο και τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Και στις δύο υποθέσεις μπορεί να προκύψουν αποκαλύψεις που θα φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά».

Με την υφιστάμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να «σέρνεται» και ο λογαριασμός για τους Έλληνες πολίτες θα μεγαλώνει, συμπληρώνει ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι «η πραγματικότητα εκδικείται» τους κυβερνώντες.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την πάγια επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας για προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κλείνοντας ο κ. Χατζηδάκης δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία, ακόμα και αν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, θα απευθυνθεί σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για μια «πλατιά συμμαχία».

Πηγή: skai.gr