Σταϊκούρας: Η εξεταστική για τον Βαρουφάκη θα γίνει

Η εξεταστική για τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη, την εποχή που ήταν υπουργός οικονομικών θα γίνει, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊούρας, διαμηνύοντας πως «οι μεθοδεύσεις, οι χειρισμοί και το κόστος εκείνης της περιόδου θα διερευνηθούν» ώστε να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια.

Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά σχέδια για έξοδο της χώρας στις αγορές, ο ίδιος επεσήμανε πως θετικό βήμα για την Ελλάδα θα ήταν η έξοδος με ρεαλιστικούς όρους. Οι όροι αυτοί θα ήταν καλύτεροι αν υπήρχε θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας.

«Η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά να είναι ενταγμένη σε μια ευρύτερη στρατηγική εξόδου από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρώην υπουργός θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να αντλήσει τους διαθέσιμους πόρους από το τρίτο μνημόνιο, καθώς αυτοί προσφέρονται σε «εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο», προκειμένου να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτικών αναγκών.

Σε αυτό το πεδίο οι κυβερνώντες έχουν αποτύχει, εκτιμά ο κ. Σταϊκούρας.
Πηγή: skai.gr