«ΟΧΙ» των ΑΝ.ΕΛ σε ιδιωτικά αποτεφρωτήρια νεκρών

Χωριστό δρόμο από τον συγκυβερνήτη τους θα ακολουθήσουν οι ΑΝ.ΕΛ στη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών και σε ιδιώτες και συνδέσμους των Δήμων, με τον εισηγητή του κόμματος, Κωνσταντίνο Κατσίκη να χαρακτηρίζει την αποτέφρωση «βίαιη πράξη» και αντίθετη με το χριστιανισμό, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ θα πράξουν κατά συνείδηση.

Η εν λόγω ρύθμιση στην οποία διαφοροποιούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποτελεί το άρθρο 133 του υπό συζήτηση πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.

Το γεγονός πάντως ότι τη ρύθμιση αυτή φαίνεται να στηρίζεται από την πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης (το Ποτάμι το έχει ήδη ανακοινώσει) και πιθανότατα δεν κινδυνεύει να μην εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, η αντίθεση των ΑΝ.ΕΛ πυροδότησε σχόλια στους διαδρόμους της Βουλής περί απλής «επαναστατικής γυμναστικής» του κυβερνητικού εταίρου.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη ρύθμιση είχε προαναγγείλει ήδη από τον Μάρτιο ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος είχε μιλήσει για σκοταδιστικές δυνάμεις που αντιτίθεται σε ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα εμποδίζοντας τους Δήμους να προχωρήσουν στην πράξη.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά