Νέο «όχι» κυβέρνησης σε Εξεταστική για Καμμένο - «Η οικονομία σε ανάκαμψη»

Την κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη επανέλαβε την Πέμπτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η ΝΔ ακολουθεί μια προσπάθεια αντιπερισπασμών και προσπαθεί να πυροδοτήσει κλίμα έντασης και δημιουργία σκανδάλων και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παίξει στο τερέν που η ΝΔ επιμένει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε, και να βάλουμε και το Κοινοβούλιο να ασχοληθεί, με τις ανοησίες του κύριου Μητσοτάκη» ανέφερε δε.

H οικονομία έχει περάσει σε φάση ανάκαμψης δήλωσε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ξεδιπλώνεται σε πέντε πεδία, με πρώτο εκείνο της εξόδου στις αγορές, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά με το θέμα των ομολόγων είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την εξέλιξη στην αγορά των ομολόγων και θα κινηθεί την κατάλληλη στιγμή. Όλη η στρατηγική της κυβερνάς, πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Για την υπόθεση της Ηριάννας μίλησε για υποτιθέμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη η οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σταθούν.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε ότι στις περιπτώσεις της αναίρεσης του Αρείου Πάγου δεν κρίνονται πραγματικά ζητήματα, αλλά κατά πόσον έχει ερμηνευτεί σωστά ο νόμος.

«Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα το έλλειμμα του 2009 καθώς τα προγράμματα που ακολούθησαν βασίστηκαν στις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ» τόνισε.

«Επομένως, η απόφαση άφορα αποκλειστικά και μονό νομικά ζητήματα και όχι πραγματικά… Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που κρίνει ορθό και θα πάρει τις αποφάσεις της, θα κάνει ό,τι θεωρεί ορθό στην περίπτωση Γεωργίου δεν μπορώ να κάνω άλλο σχόλιο» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: skai.gr