ΝΔ: Ο Κοντονής έριξε λάδι στη φωτιά – Ηθικός αυτουργός των βανδαλισμών

Ηθικό αυτουργό των επεισοδίων στην Ερμού, χαρακτηρίζει τον Σταύρο Κοντονή η Νέα Δημοκρατία. Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση για την απόφαση της Ηριάννας, «είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει από το βήμα της Βουλής την έντονη δυσαρέσκειά του για μία δικαστική υπόθεση και προεξοφλεί νέα εκδίκασή της, με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου».

«Μια νέα επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί είδηση. Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια πολλών στελεχών της» τονίζει η Πειραιώς, προσθέτοντας ότι «για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβασή του σε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολής Αθηνών υπερέβη τα όρια και, με τη συμπεριφορά του αυτή, απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά.

«Είναι προφανές ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνα από κουκουλοφόρους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή» καταλήγει ο Πειραιώς.

Για μεθοδευμένη επίθεση έκανε λόγο την Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στις καταστροφές καταστημάτων στην οδό Ερμού, μετά την απορριπτική δικαστική απόφαση για την αίτηση αποφυλάκιση της Ηριάννας. 

«Μαύρη σελίδα»
στην ιστορία της δικαιοσύνης και «δυσαρμονία που πρέπει να αποκατασταθεί» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίμαχη απόφαση, ενώ προηγηθεί η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου περί «μαύρου βιβλίου», και πλειάδα άλλων επιθέσεων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, με προεξάρχουσα αυτή του Σταύρου Κοντονή. 

Την αποστροφή του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας περί «θεσμικών εμποδίων» φάνηκε να επαναφέρει και ο 
Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τις κατηγορίες περί επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη. «Φυσικά και υπάρχει πολιτικό διακύβευμα όταν θέλουμε να κάνουμε θεσμικές αλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Όταν υπάρχουν ιδεολογικά - πολιτικά ζητήματα, είναι φυσικό αυτά να μεταφέρονται και στη Δικαιοσύνη» δήλωσε δε. 

«Υπάρχει ζήτημα με το θέμα των παρεμβάσεων και προσπάθεια να δηλητηριάσουν το μυαλό του κάθε πολίτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει και σύμφωνα με τα λεγόμενά του χθες μας αποκαλύπτει ότι υπάρχει ζήτημα» σχολίασε από πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή κατά της επίμαχης δικαστικής απόφασης.

«Όταν η δικαιοσύνη αναγκάζεται να υποκύψει στον κρατικό αυταρχισμό και, μάλιστα στην αναίδεια και θρασύτητα που επιδεικνύουν τελευταία υπουργοί και βουλευτές, τότε η δημοκρατία ξεπέφτει σε τυραννία...» ανέφερε δε ο κ. Τζαβάρας. 

«Δεν χτυπούν τη δικαιοσύνη, χτυπούν τη δημοκρατία, ας είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα, η δημοκρατία χτυπιέται» ανέφερε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τις επικρίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κατά της δικαστικής απόφασηςγια την Ηριάννα. Η χώρα στην κατάσταση είναι ζοφερή δήλωσε από πλευράς του ο Νίκος Δένδιας. 
Πηγή: skai.gr