Νέα επίθεση Τσίπρα στη δικαιοσύνη

Για πραγματική επιτυχία, που οδηγεί σε αισθητή ανάκαμψη στην καθημερινότητα των πολιτών, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.

Μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιπαρέβαλε τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων, χαρακτηρίζοντας «υποτιθέμενο success story» τα αποτελέσματα των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα κυμαίνεται πλέον πάνω από το 2,5%, σε ετήσια βάση.

Η μείωση των ποσοστών ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης είναι η πιο σημαντική είδηση των τελευταίων ετών, πίσω από την οποία κρύβεται η μεγάλη προσπάθεια μέσα σε συνθήκες επιτροπείας και δημοσιονομικής ασφυξίας, υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη πως, παράλληλα με τη μείωση της ανεργίας, έχουν αυξηθεί και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

Υποσχέθηκε ατην επιδότηση της ασφαλιστικής εισφοράς σε όσους εργοδότες μετατρέψουν τα μπλοκάκια σε «κανονικές προσλήψεις», προαναγγέλλοντας και την εντατικοποίηση των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Υπεραμυνόμενος των κυβερνητικών παρεμβάσεων στο Ασφαλιστικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός διέψευσε ότι το ΕΦΚΑ καταρρέει, εκτιμώντας πως φέτος το θετικό πρόσημο των εσόδων θα κυμανθεί περί τα 100 εκατομμύρια.

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στη δικαιοσύνη σημειώνοντας μεταξύ πως τόσο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο όσο και η τακτική δικαιοσύνη προστατεύουν πολλές φορές τους κακοπληρωτές εργοδότες.

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν βοηθάει και μία αντιμετώπιση από την πλευρά της τακτικής δικαιοσύνης που επίσης δεν βοηθάει και προστατεύει πολλές φορές τους κακοπληρωτές εργοδότες με παραδείγματα που είδαμε πρόσφατα να οδηγούν σε τραγικές συνέπειες».

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην «πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης».

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του είπε: «επιτρέψτε μου να κάνω έναν παραλληλισμό αναφορικά με όσα η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης θεωρεί ως αξιόλογη και άξια ανάδειξης θετική είδηση και το τι εμείς θεωρούμε ως σημαντική, θετική είδηση. Αν και ο όρος θετική είδηση και μέσα μαζικής ενημέρωσης τα τελευταία δύο χρόνια είναι δύο έννοιες ασύμβατες. Ακόμη κι αν υπάρχει μία θετική είδηση για τα μέσα αυτή αφορά τους δείκτες στο χρηματιστήριο ή την πτώση της τιμής των ομολόγων ή ακόμα ακόμα μία θετική έκθεση κάποιου οίκου αξιολόγησης. Κατά τη δική μας αντίληψη, η πιο σημαντική θετική είδηση τα τελευταία χρόνια είναι η σταθερή μείωση των ποσοστών της ανεργίας και η σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας».

Σφοδρές οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Θέλει μεγάλο θράσος, να εμφανίζεται σήμερα ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Εργασίας και να θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα, τα συντρίμμια και τις πρωτοφανείς πληγές που άνοιξε στο "σώμα" της ελληνικής κοινωνίας, με θύματα τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους" σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει την απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας, καθώς η ανεργία έπρεπε να κλείσει το Δεκέμβριο του 2016 στο 19,5% και τελικά έκλεισε στο 23,5%!

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη η Εύη Χριστοφιλοπούλου, επισημαίνει ότι για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες των θεατρινισμών του Πρωθυπουργού σε απόγνωση.

Την ίδια στιγμή που - σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα- το 75% των νέων αποφασίζει ή «σκέφτεται» να φύγει από τη Χώρα για να βρει δουλειά και μόνο το 15% ελπίζει, ο κ. Τσίπρας «πανηγυρίζει» για την πορεία της ανεργίας και «εξαγγέλλει» ως δήθεν νέα, προγράμματα τα οποία για πολλά χρόνια υλοποιούνται.

Το Ποτάμι επικρίνει την κυβέρνηση λέγοντας πως νομίζει ότι οι δουλειές ανοίγουν με ρουσφέτια και ιδεοληψίες κολλημένων μυαλών σε έναν κόσμο που έσβησε εδώ και 40 χρόνια. Πως άμα τρίξει τα δόντια και απειλήσει με ακραία συνδικαλιστική ρητορική, τότε «θα γίνουν προσλήψεις».

Χωρίς επενδύσεις και κλίμα σταθερά φιλικό στην επιχειρηματικότητα , επισημαίνει το Ποτάμι, δεν θα δημιουργηθεί καμία καλή δουλειά έξω από τα γραφεία των κυβερνητικών...



Πηγή: skai.gr