Κλείσιμο

Θεοχαρόπουλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν

«Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, βουλευτές δεν κατανοούν καν αυτά που πράττουν και ψηφίζουν τα τελευταία 2,5 χρόνια» τόνισε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Νομίζουν ότι είναι ευεργέτες, όπως είπε χθες υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας στον ΣΚΑΪ), ότι τον σταματάν στο δρόμο και τον συγχαίρουν. Που κυκλοφορούν; Εμάς μας σταματούν οι πολίτες και μας λένε ότι δεν τα βγάζουν πέρα, με ποιους μιλάνε οι κυβερνώντες;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος, στην κυβέρνηση έχουν ψηφίσει τα πιο δυσμενή μέτρα, που επηρεάζουν τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα και στην ουσία το μόνο που κάνουν είναι να αντιπολιτεύονται την αντιπολίτευση και να μην μπορούν να δώσουν απαντήσεις για τις καθημερινές πράξεις τους σε σχέση με την οικονομία.



Όσον αφορά τα όσα αποκάλυψε ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι για τη 17ωρη διαπραγμάτευση της Συνόδου Κορυφής του 2015 ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε ότι «ο Τσίπρας είπε ‘’φτάνει’’ αφού δέχθηκε τα πάντα και πλέον τα βαπτίζει όλα αυταπάτες για να ξεμπερδέψει».

«Δεν μπορούν να τα βαπτίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ όλα ‘’αυταπάτες’’ και να νομίζουν ότι ξεμπερδεύουν. Υπάρχουν ευθύνες για το ότι έχουμε 100 δισεκ. ευρώ παραπάνω χρέωση της χώρας, για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα έχουμε capital controls, για την υπογραφή υπερταμείου για έναν αιώνα. Αυτά τα δέχτηκε ο κ. Τσίπρας επειδή είχε φτάσει σε αδιέξοδο την διαπραγμάτευση… Τσίπρας και Βαρουφάκης άσκησαν μια πολιτική που την πληρώνουμε μέχρι και σήμερα, ενώ πλέον Τσίπρας και Τσακαλώτος υπογράφουν απαράδεκτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μια πενταετία, δεσμεύοντας την χώρα σε διαρκή λιτότητα και υπερφορολόγηση» σημείωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Η φορολογία ασκείται οριζόντια σε όλους τους τομείς πολιτικής χωρίς σχέδιο. Η φορολογία δεν βγαίνει, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Στο επίπεδο της καθημερινότητας, πρόσθεσε, στην κυβέρνηση δεν έχουν κανένα σχέδιο, “δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά”» είπε.
Πηγή: skai.gr