Ρώμη: Συνάντηση Μουζάλα με την πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής

Συνάντηση στη Ρώμη είχε την Τρίτη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι. 

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά την συνάντηση η ιταλική βουλή, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ήρθα στην Ιταλία, για να εκφράσω αλληλεγγύη προς την χώρα σας σε ότι αφορά την υποδοχή των μεταναστών, διότι η Ελλάδα αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα. Στην ΕΕ υπάρχει η λανθασμένη πεποίθηση ότι στην Ελλάδα η κατάσταση επέστρεψε στην κανονικότητα. Η κατάσταση έχει σίγουρα βελτιωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές δυσκολίες».

Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Μπολντρίνι εξέφρασε, με την σειρά της, εγγύτητα προς την Ελλάδα, για τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία επιδεινώθηκε λόγω των πολιτικών λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα.

«Όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρείται απαράδεκτο από όλη την Ευρώπη -ιδίως από την προοδευτική Ευρώπη- η οποία θα έπρεπε να κινητοποιηθεί κατά των συνεπειών μιας συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής, αλλά δεν το έκανε. Η Ελλάδα αποτελεί το έμβλημα της αδυναμίας της ευρωπαϊκής πολιτικής», ανέφερε.

Πηγή: skai.gr