Κλείσιμο

Παππάς: H απόφαση ΕΣΡ για περιορισμένο αριθμό αδειών δικαιώνει την κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για να δοθούν θεματικές άδειες καναλιών, μετά και την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για εφτά τηλεοπτικές άδειες περιεχομένου, διεμήνυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ο υπουργός άφησε αιχμές κατά του Συμβουλίου της Επικρατίας κάνοντας λόγο για «ανεξήγητες αποφάσεις», υποστηρίζοντας πως η απόφαση του ΕΣΡ, για περιορισμένο αριθμό αδειών, δικαιώνει την κυβέρνηση και πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να ζητήσουν «συγνώμη», μαζί με όσους άλλους επέμεναν πέρυσι ότι το φάσμα χωράει «απεριόριστο αριθμό καναλιών».

Για τους λόγους που η κυβέρνηση επέμενε στην μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας που «έλβεπε» 4 κανάλια, ενώ το ΕΣΡ αποφάσισε για 7 συχνότητες, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι το τότε πλάνο της κυβέρνησης ήταν να τις αυξήσει, δίνοντας και θεματικές άδειες.

Αν και δε διαθέτει γνωμοδότηση του ΕΣΡ για την πρόσφατη τροπολογία του περί ταυτόχρονης εκπομπής καναλιών σε υψηλή και τυπική ευκρίνεια μέχρι το 2021, ο υπουργός διευκρίνισε ότι διατηρεί εμπιστευτική αλληλογραφία με το Συμβούλιο για το θέμα.

Τέλος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει σχετική απόφαση του ΕΣΡ που να κρίνει αντισυνταγματική την πρόσφατη τροπολογία του για τους πολυπλέκτες.
Πηγή: skai.gr