ΝΔ προς Μαξίμου: Η κυβέρνηση να αποδεχθεί εξεταστική για το Noor 1

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - Νέας Δημοκρατίας για την πολύκροτη υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1 και για τις τηλεφωνικές επαφές που είχε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Απαντώντας στις βολές του Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1.

Σε συνέντευξή του στο Star, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε την κατάθεση αιτήματος για σύσταση εξεταστικής από την αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Τα ερωτήματα για τις αλλεπάλληλες συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου με τον κρατούμενο ισοβίτη είναι αμείλικτα. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τη δράση του υπουργού του;», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ δίνοντας απάντηση στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση την αποδοχή της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1, για να λάμψει η αλήθεια» σημειώνει η Πειραιώς.

Νωρίτερα, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολίασε τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται ανεπανόρθωτα στη Βουλή, αναγκάζεται την επομένη να επανέλθει σε πιο προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, μήπως και μαζέψει τα ασυμμάζευτα».

Στη συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να έρθουν «όλα στο φως» σχετικά με την επίμαχη υπόθεση, προσθέτοντας με νόημα «φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσουν και στην κυβέρνηση , αφού - όπως λένε - θέλουν να μάθουν όλη την αλήθεια. Αν καταψηφίσουν είναι εκτεθειμένοι»
Πηγή: skai.gr