Επίθεση Κικίλια για Καμμένο, σκουπίδια και απαγόρευση συγκεντρώσεων

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στο θέμα των παρεμβάσεων του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση του πλοίου NOOR-1 και καταθέτει επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Η ΝΔ έχει σαν αρχή την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. «Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο ότι δεν απάντησε σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα κατά την προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή.

Στην επίκαιρη ερώτηση που καταθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία αναρωτιέται για ποιον λόγο ο κ. Καμμένος μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη; «Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνομιλία όταν μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι απλώς τον προέτρεψε να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει; Στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητας του κ. Καμμένου έλαβε χώρα η συνομιλία; Πώς γνώριζε ο Γιαννουσάκης ότι θα δεχόταν επίσκεψη εισαγγελικού λειτουργού στην φυλακή; Υπήρξε επικοινωνία του Γιαννουσάκη με τον Χριστοφορίδη που άσκησε πίεση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιαννουσάκης; Γιατί δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον αξιωματικό του λιμενικού; Θα καταθέσει την λίστα των τηλεφωνικών του επαφών του κ. Καμμένου;».

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: γνώριζε ή όχι τις συνομιλίες;», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Χάος με χιλιάδες τόνους σκουπιδιών»


Σχετικά με το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι το «χάος» με τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Με τα ψέματα, τις υποσχέσεις και την ανευθυνότητα δημιουργούν πρόβλημα για την δημόσια υγεία, και δυσφημούν τη χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αυτοί κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν, αλλά πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε», τόνισε ο κ. Κικίλιας καλώντας τους εργαζομένους να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη για να αρθεί το αδιέξοδο. Πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να συναφθούν νέες συμβάσεις και να διερευνηθούν δυνατότητες συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα.

«Πολιτική απόφαση η απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών»

Όσον αφορά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια ο ίδιος εκτίμησε πως η απόφαση είναι πολιτική και προέρχεται από τον πολιτικό προϊστάμενο.

«Αποτελεί επισφράγιση της αποτυχίας τους. Στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Με την χθεσινή του απόφαση ο υπουργός αποδέχθηκε ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο. Σε μία ειρηνική εκδήλωση έδωσε απαγορευτικό», σχολίασεο κ. Κικίλιας.

Στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τέλος ανακοίνωσε ότι αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Πηγή: skai.gr