Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την εμφάνιση Καμμένου στη Βουλή

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις απαντήσεις που έδωσε και δεν έδωσε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή για τις επικοινωνίες του με τον Μάκη Γιαννουσάκη, ισοβίτη κατάδικο για την υπόθεση Noor 1.

Η πρώτη βολή ήλθε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν στηρίζει πλέον τον κυβερνητικό εταίρο του, σημειώνοντας πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον έκθετος.

Όπως σημειώνει η ΝΔ, ο υπουργός Άμυνας δεν απάντησε επί της ουσίας για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον ισοβίτη, ούτε εάν γνώριζε τον λιμενικό υπάλληλο που φέρεται να παρότρυνε τον Γιαννουσάκη να δώσει φιλοκυβερνητική διάσταση στην κατάθεσή του.

«Μέρα με τη μέρα, η Νέα Δημοκρατία των κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη μετατρέπεται, από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ομάδα πίεσης επιχειρηματικών συμφερόντων», απάντησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι το ζητούμενο για τη ΝΔ δεν είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης με το φορτίο ναρκωτικών δύο τόνων, αλλά «η υπεράσπιση των επιχειρηματιών που στηρίζουν με κάθε τρόπο».

Μιλώντας το απόγευμα στη Βουλή, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γιαννουσάκη μετά από κλήση του ίδιου του ισοβίτη, ο οποίος του είπε ότι φοβόταν για την ασφάλεια της οικογένειάς του.

Ο κ. Καμμένος απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί στις φερόμενες δηλώσεις του λιμενικού Χριστοφορίδη, ο οποίος φαίνεται να παρακινεί τον ισοβίτη να εμπλέξει άμεσα τον κ. Μαρινάκη προκειμένου να πληγεί εμμέσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κι έτσι να ευνοηθεί η κυβέρνηση.

Ενώ οι συνομιλίες σας με τον ισοβίτη διήρκεσαν 21 λεπτά αποκαλύψατε τι ειπώθηκε μόνο για 21 δευτερόλεπτα, σχολίασε δηκτικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διερωτήθηκε ανοιχτά εάν υπάρχει εσκεμμένη προσπάθεια ενοχοποίησης Μαρινάκη για να χτυπηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση και να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Ιβάν Σαββίδη στο χώρο του Τύπου.

Αναρωτήθηκε μάλιστα πώς είναι δυνατόν ο κ. Καμμένος ουσιαστικά να δικάζει στη Βουλή τον κ. Μαρινάκη με δεδομένο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει υποδεχτεί τον επιχειρηματία στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ο Τσίπρας ήξερε ή δεν ήξερε;» για τις καταγγελίες Καμμένου, σχολίασε σκωπτικά.
Πηγή: skai.gr