Παρέμβαση Τσίπρα για την καθαριότητα ενώ η Ελλάδα πνίγεται στα σκουπίδια

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Αύριο Τρίτη, στις 10:00 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά από πρόσκληση που τους απηύθυνε με επιστολή.

Η παρέμβαση Τσίπρα έρχεται στον απόηχο του νέου ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με το μέλλον των συμβασιούχων.

Την ίδια στιγμή ωστόσοκατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει τον «σκόπελο» των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και τη δημιουργία βουνών σκουπιδιών στους δρόμους.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Νωρίτερα σήμερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσει αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Παρέμβαση της εισαγγελίας υπήρξε και στην Πάτρα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας από την πλευρά του ζήτησε από την κυβέρνηση τους ΟΤΑ και τους εργαζόμενους να προχωρήσουν άμεσα σε διάλογο ώστε να δοθεί λύση, έστω και προσωρινά, με την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων και να μην χαθεί το καλοκαίρι για χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού που προσπαθούν να επιβιώσουν.

Εν τω μεταξύ, βήματα προσέγγισης καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους εργαζόμενους και στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Οι εργαζόμενοι συμφωνήσαν να εργαστούν από σήμερα το απόγευμα σε τρεις βάρδιες για να καθαρίσει η πόλη, ενώ ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να αναβάλει έως αύριο την απόφαση για το εάν θα αναθέσει σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Πηγή: skai.gr