Κλείσιμο

Παπαθεοδώρου: Θυμίζει παράγκα ο τρόπος που λειτουργεί η δικαιοσύνη

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η πολιτική και η δικαιοσύνη στην υπόθεση Γιαννουσάκη θυμίζουν παράγκα ανέφερε ο βουλευτής της δημοκρατικής συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να απαντήσει αν γνωρίζει τι έχει πει ο κ. Καμμένος με τον καταδικασθέντα σε ισόβια Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

«Δεν σας έχει κάνει εντύπωση ότι ένας ισοβίτης έχει κινητό στην φυλακή και παίρνει ανάλυση κλήσεων και δίνει τους αριθμούς στη δημοσιότητα» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι μία εισαγγελική λειτουργός ενεργεί εκτός ορίων αρμοδιότητας, καθώς επισκέφθηκε τον Γιαννουσάκη στις φυλακές χωρίς να το γνωρίζει η επόπτρια της.

Απαντώντας, ο κ. Κοντονής σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι ερωτώντες βουλευτές έχουν σαλπίσει ισπανική οπισθοχώρηση και τους κάλεσε να εξετάσουν την αλληλουχία των γεγονότων, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν δικαιώνει τα όσα υποστηρίζουν.

«Η αλληλουχία των γεγονότων δεν έχει να κάνει με επιχειρηματικά συμφέροντα ούτε με πλειστηριασμούς εκδοτικών ομίλων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις παρατυπίες επί της διαδικασίας για τις οποίες κατηγορήθηκε ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι έχει διατάξει έρευνα την οποία έχει αναλάβει εισαγγελικός λειτουργός, υπεραμύνθηκε ωστόσο του κου Καμμένου υποστηρίζοντας ότι έπραξε το καθήκον του σαν υπουργός και σαν πολίτης και προσπάθησε να ενθαρρύνει έναν κρατούμενο που απειλείται η ζωή του, όπως χαρακτηριστικά είπε, για να παραδώσει τα έγγραφα που διαθέτει στις αρμόδιες αρχές.
Αποκάλυψε δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα σε όλα τα επίπεδα και σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες Γιαννουσάκη αλλά και σχετικά με τα έγγραφα που έχει στα χέρια του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Ο Σταύρος Κοντονής, περνώντας στην αντεπίθεση, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επικαλείται διαλόγους που έχουν καταγραφεί και δημοσιευθεί στα ΜΜΕ παρανόμως.

«Στηρίζετε μια επιχειρηματολογία σε απαράδεκτα αποδεικτικά μέσα, καθώς θέλετε να πλήξετε τον υπουργό Άμυνας και την κυβέρνηση και όποιον πάρουν τα σκάγια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου κατήγγειλε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στην υπόθεση, καθώς «η δικαιοσύνη δεν παρενέβη προκειμένου να μην φτάσουμε στο σημείο να διαβάζουμε όλα αυτά στις εφημερίδες» για να λάβει την απάντηση από τον κ. Κοντονή ότι όλες οι καταθέσεις θα ελεγχθούν μέχρι κεραίας.

«‘Όλοι ελέγχονται και κανένας εκδότης δεν πρόκειται να βρεθεί στο απυρόβλητο»
Πηγή: skai.gr