Πολλά αναπάντητα ερωτήματα μετά τις απαντήσεις Καμμένου για τον Γιαννουσάκη

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τις επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση του Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη άφησε η συζήτηση στη Βουλή.

Ο υπουργός Άμυνας απέφυγε να απαντήσει αναλυτικά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών του με τον Γιαννουσάκη και εάν οι επικοινωνίες τους είχαν πολιτική διάσταση, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της πρωτολογίας του σε ευρύτερη επίθεση στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υποστήριξε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γιαννουσάκη μετά από κλήση του ίδιου του ισοβίτη, ο οποίος ήθελε να του καταγγείλει ότι υπάρχουν ύποπτα άτομα έξω από το σπίτι του και φοβόταν για την ασφάλεια της οικογένειάς του.

Ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με την υπόθεση Γιαννουσάκη επειδή το φορτίο ναρκωτικών του Noor 1 αποτελούσε ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» και διότι θεώρησε καθήκον του να βοηθήσει έναν εμπλεκόμενο που ήθελε να μιλήσει στη Δικαιοσύνη για ένα «μεγαλύτερο ψάρι».

Ο κ. Καμμένος απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί στις φερόμενες δηλώσεις του Λιμενικού ερευνητή Χριστοφορίδη, ο οποίος φαίνεται να παρακινεί τον ισοβίτη να εμπλέξει άμεσα τον κ. Μαρινάκη προκειμένου να πληγεί εμμέσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κι έτσι να ευνοηθεί η κυβέρνηση.

Αιχμές Γεωργιάδη για πολιτικό παιχνίδι με κυβερνητικό πρόσημο

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του στηλίτευσε τις περιορισμένες απαντήσεις του κυβερνητικού εταίρου, λέγοντας δηκτικά πως ενώ οι συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη διήρκεσαν 21 λεπτά ο κ. Καμμένος αποκάλυψε τι ειπώθηκε μόνο για 21 δευτερόλεπτα.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διερωτήθηκε ανοιχτά εάν ο ίδιος κ. Καμμένος ήταν πίσω από τις δηλώσεις Χριστοφορίδη για πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διερωτήθηκε δε αιχμηρά εάν υπάρχει εσκεμμένη προσπάθεια ενοχοποίησης Μαρινάκη για να χτυπηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση και να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Ιβάν Σαββίδη στο χώρο του Τύπου.

Κάλεσε τον κυβερνητικό εταίρο να καταθέσει τους αναλυτικούς λογαριασμούς για τις τηλεφωνικές επαφές του και να αποκαλύψει πόσο άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Είσαι ψεύτης και υποκριτής», είπε ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας, προειδοποιώντας τον πως αυτή η υπόθεση μπορεί να έχει πολύ αρνητική κατάληξη.

Ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε μάλιστα πώς είναι δυνατόν ο κ. Καμμένος ουσιαστικά να δικάζει στη Βουλή τον κ. Μαρινάκη με δεδομένο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει υποδεχτεί τον επιχειρηματία στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ο Τσίπρας ήξερε ή δεν ήξερε;» για τις καταγγελίες Καμμένου, σχολίασε σκωπτικά.

Υπενθύμισε δε ότι το περασμένο φθινόπωρο η κυβέρνηση «πανηγύριζε για την εξυγίανση» του τηλεοπτικού τοπίου με τον διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες, μία εκ των οποίων είχε καταλήξει στα χέρια Μαρινάκη. «Θα μας τρελάνετε;», είπε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Ο Καμμένος δεν απάντησε

Αιχμηρή ανακοίνωση για την παρουσία Καμμένου στη Βουλή εξέδωσε η ΝΔ.

«Η σημερινή παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο. Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή: skai.gr