«Η κοινωνία φυσάει το γιαούρτι γιατί κάηκε στον χυλό των ψεμμάτων Τσίπρα»

Αποστολή της ΝΔ είναι να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο την έχουν εγκλωβίσει οι ανερμάτιστες πολιτικές μιας αφερέγγυας, μιας ανίκανης Κυβέρνησης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα εγκαίνια της ΝΟΔΕ Καρδίτσας.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Θεσσαλία, ο Πρόεδρος της ΝΔ στον χαιρετισμό του κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών επισημαίνοντας πως εκλέχτηκε ισχυριζόμενη ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και τα ψηφίζει τώρα δύο - δύο.

«Δύο Μνημόνια μας έχει φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το δε δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα, δεσμεύει τη χώρα σε μια πολιτική λιτότητας, τουλάχιστον μέχρι το 2022. Και χωρίς να έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε κανένα χειροπιαστό όφελος για το ζήτημα του χρέους, το οποίο ο κ. Τσίπρας είχε αναγάγει σε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον ίδιο σε αυτές τις επισκέψεις του είναι να επιδιώκει να συναντιέται με ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα της προοπτικής, την Ελλάδα της ελπίδας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τόνισε πως το ζητούμενο σε αυτές τις επαφές είναι να φεύγει σοφότερος και καλύτερα προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα. «Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές. Το ζητούμενο είναι να είμαστε μια καλή Κυβέρνηση, αφού κερδίσουμε τις εκλογές. Αυτό απαιτεί από εμάς ο ελληνικός λαός» είπε, προσθέτοντας πως η κοινωνία πλέον είναι καχύποπτη και προβληματισμένη και δεν ακούει πια τους πολιτικούς.

Όπως είπε η κοινωνία «φυσάει το γιαούρτι" γιατί έχει "καεί στον χυλό" των ψεμάτων του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου» και αυτό ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τη ΝΔ. «Ο κόσμος θέλει να ακούσει αλήθειες. Kαι σκληρές αλήθειες, είναι έτοιμος να τις ακούσει. Θέλει, όμως, να ακούσει και σχέδιο και πρόγραμμα για το πώς θα πάρουμε τη χώρα από εκεί που είναι σήμερα και θα την οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Και εμείς το έχουμε αυτό το σχέδιο και λέμε στους Έλληνες πολίτες, ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος διαφορετικός από αυτόν τον οποίο ακολουθεί αυτή η Κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να το πούμε για να μας ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες» είπε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην σημαντική, όπως τόνισε, ανανέωση που γίνεται στο κόμμα. «Υπάρχει μια σημαντική ανανέωση στις κομματικές οργανώσεις που θέλουμε να είναι ανοιχτές στους πολίτες. Να μην είναι γραφεία "σφραγίδα". Θέλω να έρχεται κόσμος στα γραφεία, αλλά θέλω να βγαίνουμε και εμείς έξω από τα γραφεία. Να μιλάμε όχι μόνο στους φίλους Νεοδημοκράτες, αλλά και σε αυτούς που μας αντιμετωπίζουν ακόμα με καχυποψία.

Να φέρουμε πίσω ανθρώπους οι οποίοι ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία και μας εγκατέλειψαν κάποια στιγμή στο πλαίσιο αυτής της δύσκολης διαδρομής της χώρας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Να κερδίσουμε ξανά κόσμο που δεν μας ψήφισε ποτέ, αλλά που αντιλαμβάνεται σήμερα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική λύση στο αδιέξοδο που έχει μπει η χώρα. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Και αυτό ζητώ και από εσάς. Και από τα κομματικά στελέχη και από τον Πρόεδρο και από το διοικητικό συμβούλιο και από όλους τους ανώνυμους και απλούς Νεοδημοκράτες, να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Και θα τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε γιατί είναι ιστορική ευθύνη αυτής της παράταξης που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και σε δύσκολες στιγμές κατάφερε και στάθηκε όρθια και κράτησε όρθια την Ελλάδα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα έθεσε τα στελέχη σε «διαρκή εκλογική ετοιμότητα» καθώς όπως είπε δεν ξέρει κανείς πότε θα γίνουν εκλογές. «Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές το καλύτερο θα είναι για τη χώρα. Αν είχαν γίνει εκλογές όταν τις ζητούσαμε, θα είχαμε καταφέρει να αποφύγουμε τα χειρότερα, αυτά τα οποία δυστυχώς βιώσαμε τους τελευταίους δύο μήνες. Μαζί με το διαρκές αίτημά μας για εκλογές, θα προτάξουμε και το θετικό μας σχέδιο για τη χώρα. Για τον πρωτογενή τομέα, για τον τουρισμό, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τις υπηρεσίες, για την εκπαίδευση, η οποία βάλλεται δυστυχώς σήμερα βάναυσα, από έναν Υπουργό ο οποίος θέλει να ξαναφέρει πίσω στην εκπαίδευση όλες τις ιδεοληψίες μια εποχής που νομίζαμε ότι την είχαμε αφήσει πια πίσω μας. Σε όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο, προτάσεις, άποψη. Αυτό το σχέδιο θα το εξηγήσουμε στους Έλληνες πολίτες, θα κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους και θα βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των ιδεών και τη μάχη των εκλογών».

Πηγή: skai.gr