Ποτάμι: Να κληθεί ο Καμμένος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αίτημα να κληθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τις συνομιλίες που φέρεται να είχε με ισοβίτη κρατούμενο, κατέθεσε το Ποτάμι, «μετά και την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, που δέχτηκε ότι αυτές οι επαφές μπορεί να έχουν γίνει».

Το σχετικό αίτημα διατυπώνει ο Σπύρος Λυκούδης, σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, στην οποία αναφέρει ότι όλες τις τελευταίες μέρες και με συνεχή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, υπάρχει μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις επαφές και ανταλλαγές μηνυμάτων που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με καταδικασμένο σε ισόβια και έγκλειστο στις φυλακές για εγκληματικές πράξεις, πολίτη.

«Οι επαφές αυτές, δέχθηκε προχθές ότι μπορεί να έχουν υπάρξει και ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Βουλή και μάλιστα με μία συγκεκριμένη επιχειρηματολόγηση» αναφέρει ο κ. Λυκούδης στην επιστολή του και προσθέτει, πως «επειδή είναι προφανής ο κίνδυνος να βαρύνουν το πολιτικό κλίμα και από πολλές πλευρές αυτές οι πληροφορίες, ενδεχομένως δε αδίκως, αν μείνουν αδιευκρίνιστες, το Ποτάμι καταθέτει και παρακαλεί να γίνει δεκτό το αίτημα της πρόσκλησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει για την ακρίβεια ή μη των δημοσιευμάτων και για οτιδήποτε άλλο σχετικά με το ζήτημα θα επέλεγε ο ίδιος να θέσει».

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Προς την
Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
της Βουλής των Ελλήνων

Αθήνα, 23/6/2017


Κα Πρόεδρε,

Όλες τις τελευταίες μέρες και με συνεχή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, υπάρχει μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις επαφές και ανταλλαγές μηνυμάτων που είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με καταδικασμένο σε ισόβια και έγκλειστο στις φυλακές για εγκληματικές πράξεις πολίτη.

Οι επαφές αυτές, δέχθηκε προχθές ότι μπορεί να έχουν υπάρξει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Βουλή και μάλιστα με μία συγκεκριμένη επιχειρηματολόγηση.

Επειδή είναι προφανής ο κίνδυνος να βαρύνουν το πολιτικό κλίμα και από πολλές πλευρές αυτές οι πληροφορίες, ενδεχομένως δε αδίκως αν μείνουν αδιευκρίνιστες, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ καταθέτει και παρακαλεί να κάνετε δεκτό το αίτημα της πρόσκλησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να μας ενημερώσει για την ακρίβεια ή μη των δημοσιευμάτων και για οτιδήποτε άλλο σχετικά με το ζήτημα θα επέλεγε ο ίδιος να θέσει.

Σπυρίδων Λυκούδης
Βουλευτής Α’ Αθηνών
Ζ’ Αντιπροέδρος της Βουλής
Μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ