Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας απέτυχε αντί να βγούμε από τα μνημόνια υπέγραψε 2 νέα

Ο Τσίπρας απέτυχε σε όλους τους στόχους που είχε θέσει, αντί να μας βγάλει από τα μνημόνια υπέγραψε δύο νέα και χάθηκαν τρία χρόνια δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυνάμωσε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα. Είναι προϊόν της κρίσης και δεν μπορεί να μας βγάλει από αυτήν» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Τι είχε πει ο κ. Τσίπρας; Ότι θα κλείσει την αξιολόγηση εγκαίρως. Την έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία. Είπε ότι θα φέρει συμφωνία για το χρέος. Απέτυχε. Είπε ότι θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Απέτυχε. Έπρεπε να έχουμε μπει από πέρυσι τον Μάρτιο και ακόμα να τα καταφέρουμε. Είπε ότι θα μειώσει τα πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια. Και δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060» επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «η κυβέρνηση υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά υλοποιεί την επιστροφή στο παρελθόν. Χάθηκαν τρία χρόνια. Αντί να μας βγάλει από τα μνημόνια υπέγραψε δύο νέα».

Όπως αναφέρει ακόμη, στο Δημόσιο τομέα αναβιώνουν οι χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος. Παράνομοι διορισμοί από το παράθυρο και συμβασιούχοι που σταδιακά γίνονται όμηροι της ίδιας της Κυβέρνησης. Κομματισμός και αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα.

«Και το χειρότερο όλων είναι αυτό που συμβαίνει στην Παιδεία, όπου φέρνουν έναν νόμο που επιστρέφει τα πανεπιστήμια στην 10ετία του ‘80. Που πλήττει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, ενισχύει τη γραφειοκρατία και τον κομματισμό, επαναφέρει το άσυλο ανομίας, υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά. Αντί να κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει πίσω, κολλημένη σε ιδεοληψίες που η ίδια η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ακόμα ότι φέτος στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει το σχέδιο του για το πώς η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. «Πώς μπορούμε να φέρουμε δουλειές κι επενδύσεις στον τόπο. Ένα ρεαλιστικό σχέδιο στηριγμένο στις πραγματικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας» παρατηρεί.



Πηγή: skai.gr