Κλείσιμο

NΔ κατά Γαβρόγλου: Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι θέλει στα ΑΕΙ

«Στο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να λογοδοτεί» σχολιάζει η ΝΔ επικρίνοντας τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου στον ΣΚΑΪ ότι υπεύθυνη να περιφρουρήσει τους χώρους των ΑΕΙ είναι η εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην επιστολή 471 φοιτητών του ΑΠΘ προς τη διοίκηση του Πανεπιστημίου που ζητούν μέτρα για να περιοριστούν οι έκνομες δραστηριότητες τονίζει ότι «τα νέα παιδιά, οι αυριανοί επιστήμονες της χώρας, αποφάσισαν με θάρρος να ζητήσουν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων, τα οποία έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας».

Σε αυτά τα νέα παιδιά, σημειώνει η κ. Κεραμέως, ο αρμόδιος Υπουργός για την Παιδεία απαντά πως ο ίδιος, καθώς και το σύνολο της Κυβέρνησης στη χώρα μας, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που παρουσιάζουν τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Όπως τονίζει, σε συνέντευξή του, μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου, επέρριψε, με μεγάλη ευκολία ευθύνες για την κατάσταση αυτή στο φοιτητικό κίνημα, το σύλλογο διδασκόντων και τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Και αυτό, την ώρα που ο ίδιος προωθεί προς ψήφιση οπισθοδρομική και επικίνδυνη ρύθμιση για το άσυλο, που θα εντείνει τα προβλήματα βίας και ανομίας στα Ιδρύματα της χώρας.

«Πρέπει, επιτέλους, να γίνει συνείδηση σε όλους ότι στο Πανεπιστήμιο - ως χώρο ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών - δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να λογοδοτεί. Ας αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις ευθύνες τους. Πρωτίστως, όμως, η Κυβέρνηση» καταλήγει η βουλευτής της ΝΔ.

Ας σημειωθεί ότι ο υπουργός Παιδείας τάχθηκε μέσω του σταθμού μας κατά των αστυνομικών μέτρων στους πανεπιστημιακούς χώρους, λέγοντας ότι μόνη αρμόδια να περιφρουρήσει τους χώρους είναι η εκπαιδευτική κοινότητα. Τέτοια προβλήματα, είπε, δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα, και εν πάση περιπτώσει αν διαπιστώνονται κακουργηματικές πράξεις ο πρύτανης είναι ο μονός αρμόδιος να καλέσει την αστυνομία.

«Κινδυνολογούμε για το άσυλο, λέει ο κ. Γαβρόγλου. Και εγώ & οι φοιτητές που καταγγέλλουν ανομίες. Όλοι σαμποτάρουν τους αγνούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» σχολίασε ειρωνικά μέσω του Twitter ο επικεφαλής του Ποτάμιου Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να διαφυλάξει τους χώρους από διακινητές και άλλα τέτοια στοιχεία, δεν μπορεί να ασχολείται με εγκλήματα ποινικού δικαίου ούτε να συλλάβει κανένα… Οι φύλακες μας είναι θυρωροί και επόπτες κτιρίων ούτε επιχειρησιακή ικανότητα έχουν, ούτε νομική εξουσιοδότηση να κυνηγούν διακινητές» επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας.
Πηγή: skai.gr