Γερμανικό σινιάλο για έγκριση των 8,5 δισ. χωρίς συζήτηση στην Ολομέλεια

Δεν χρειάζεται να τεθεί στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής η εκταμίευση της δόσης στήριξης 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, δήλωσε ένα από τα κορυφαία στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

Βουλευτές των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών είχαν ζητήσει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Μπούντεσταγκ για τα αποτελέσματα του Eurogroup, όμως ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ένας από τους δύο ηγέτες της Χριστιανοδημοκρατικής ΚΟ, τόνισε πως το θέμα μπορεί να τακτοποιηθεί στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.

Η εν λόγω Επιτροπή είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει αύριο Τετάρτη και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση των χρημάτων, χωρίς να παραπέμψει το ζήτημα στην Ολομέλεια.

Τυχόν συζήτηση στην Ολομέλεια της κάτω Βουλής θα μπορούσε να αποδειχτεί προβληματική για την καγκελάριο Μέρκελ, με δεδομένο ότι το 2015 περισσότεροι από 60 βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού μπλοκ καταψήφισαν το πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εκφραστεί αρνητικά εξ αρχής για την πρόταση των Σοσιαλδημοκρατών, υποστηρίζοντας πως σύγκληση της Ολομέλειας θα προκαλούσε ταραχές στις αγορές.
Πηγή: skai.gr