Άνοιγμα κυβέρνησης για Αναπτυξιακή Τράπεζα, οικονομία - Οργή κατά Φώφης

Στο «χαρτί» της πολιτικής συναίνεσης σε θέματα της οικονομίας δίνει έμφαση το Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Εντούτοις, κυβερνητικοί κύκλοι δεν έκρυψαν την έντονη ενόχληση τους για τη στάση της Φώφης Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα. Μπροστά στις κάμερες, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ δήλωσε στον πρωθυπουργό ότι έχει βάλει τη χώρα σε δύο μνημόνια («Αλέξη μας πέρασες θηλιά»), προκαλώντας την οργή της κυβέρνησης.

Τι ειπώθηκε με τον Μητσοτάκη


Ειδικότερα, σύμφωνα με το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο της ΝΔ κατά τη συνάντησή τους τα τεχνικά χαρακτηριστικά της απόφασης του Eurogroup, εξηγώντας ότι είναι μια θετική απόφαση.

«Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση και η άσκηση κριτικής και ο καταλογισμός ευθυνών, ωστόσο υπογράμμισε ο στόχος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι ένας εθνικός στόχος ο οποίος πρέπει όσο το δυνατόν να μένει έξω από την πολιτική αντιπαράθεση και δεν πρέπει να υπάρχει εκπομπή ενός μηνύματος αρνητικού για τη χώρα που στέλνει λάθος σήμα στις διεθνείς αγορές» σημειώνει το Μαξίμου.

Άνοιγμα Τσίπρα για διοίκηση της Αναπτυξιακής τράπεζας

Για την αναπτυξιακή τράπεζα, αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, ο πρωθυπουργός είπε πως και αυτή πρέπει να μείνει εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως θέλει να επιδιώξει ο ίδιος μια όσο το δυνατόν πιο πλατιά και διακομματική συναίνεση και ως προς τη διοίκηση της τράπεζας ώστε να μην υπάρχει καμιά αίσθηση πως θα επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με μονοκομματικές διοικήσεις.

Για το Κυπριακό ο κ. Τσίπρας τις πάγιες θέσεις της κυβέρνησης, και επανέλαβε ότι πρέπει να είναι ένα πεδίο συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ενώ υπήρξε και μια συζήτηση που άφορα το μέλλον της είρπες και της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης.

«Επικοινωνιακές εντυπώσεις Γεννηματά»

Όσον αφορά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το Μαξίμου σχολίαζε ότι «η κυρία Γεννήματα έκανε μια μομφή και έλαβε μια απάντηση… Σε μια συζήτηση που ήταν χαλαρή ήθελε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις».

«Όταν η κ. Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ από το 2010 μέχρι το 2015 επέβαλαν 65 δισ. ευρώ μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος στο 120% και το πήγαν στο 180% ΑΕΠ και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες και επιμένουν σήμερα να μιλούν για θηλεία θα έπαιρναν και την απάντηση που τους άρμοζε» προσέθεταν.

«Πρόκειται για πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες και τις οποίες θέλουμε να παίρνουμε. Είναι σωστό οι πολιτικοί αρχηγοί να συνομιλούν μεταξύ τους και να ενημερώνονται απευθείας από τον πρωθυπουργό. Είναι προφανές ότι ο σημερινός πρωθυπουργός σέβεται τους θεσμούς και τους πολιτικούς αρχηγούς σε αντίθεση με τους προηγούμενους» κατέληγαν συμπερασματικά οι κυβερνητικοί κύκλοι.
Πηγή: skai.gr