Κλείσιμο

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν κερδίζει τίποτα από τους εταίρους και την κυβέρνηση

Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχουν φέρει στη χώρα νέα Μνημόνια «διαρκείας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ώστε να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα του τελευταίου Eurogroup.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης δεν ανατρέπουν καμία αντιλαϊκή ρύθμιση αλλά αντίθετα «ματώνουν» περισσότερο τον λαό.

Σημείωσε πως οι πολίτες δεν πρέπει να ακούνε τα «μεγάλα λόγια» περί ανάπτυξης, καθότι εάν η όποια ανάπτυξη θα είναι «αναιμική» και θα ωφελήσει μόνο συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας και μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενούς τους.

«Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει, η πάλη είναι η μοναδική διέξοδος», είπε.

Επί τάπητος στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε και το Κυπριακό, στον απόηχο της χθεσινής επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το ΚΚΕ στηρίζει λύση που θα προβλέπει ένα κράτος, μία διεθνή ταυτότητα και απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί, ώστε να τερματιστεί ένα πρόβλημα που – όπως είπε – είναι θέμα κατοχής.

Αναφέρθηκε επίσης αιχμηρά στις δηλώσεις του κ. Γιλντιρίμ, εκτιμώντας πως κρύβουν ανοιχτές αμφισβητήσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και αξιώσεις για «συγκυριαρχία στο Αιγαίο».

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πηγή: skai.gr