Κλείσιμο

Ραντεβού Τσίπρα με Μητσοτάκη, Γεννηματά και Κουτσούμπα στο Μαξίμου

Με συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και το Δημήτρη Κουτσούμπα ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχτεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις 13:30 μετά το μεσημέρι. Θα έχουν προηγηθεί στις 11:00 το ραντεβού με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ και στις 12:00 η συνάντηση με την αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Στις 15:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Χθες Δευτέρα ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον αρχηγό της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με αποτέλεσμα να χάνει έδαφος η πραγματική οικονομία.

Την πρόταση της Ένωσης Κεντρώων για οικουμενική κυβέρνηση προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, επανέλαβε ο Βασίλης Λεβέντης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε στους κυρίους Θεοδωράκη και Λεβέντη ότι οι αποφάσεις του Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας, σε συνδυασμό με τα όσο είχαν συμφωνηθεί τον περσινό Μάιο, οδηγούν το χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας.

Ισχυρίστηκε πως η συμφωνία της ευρω-ομάδας έχει γίνει θετικά αποδεκτή από τις αγορές, ενώ για πρώτη φορά είναι βάσιμος ο στόχος για την Ελλάδα να μην υπάρξει 4ο πρόγραμμα και η χώρα να βγει αυτοδύναμα στις αγορές.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας επανάλαβε την πάγια θέση της ελληνικής πλευράς για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ χωρίς εγγυητές, τονίζοντας πως σε αυτή τη φάση πρέπει να αξιοποιηθεί ο ρόλος της Κύπρου ως κράτος μέλος της Ε.Ε.
Πηγή: skai.gr