Κλείσιμο

Αντιπολίτευση:Εξηγήσεις από Κοντονή για την επικοινωνία Καμμένου με ισοβίτη

Εξηγήσεις αναφορικά με την επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη κρατούμενο σχετικά με δικαστική υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος που βρίσκεται σε εξέλιξη και τη διαμεσολάβησή του προς την Εισαγγελία και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητούν από τον Σταύρο Κοντονή, οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Οι δύο βουλευτές με επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης καταλογίζουν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας «απαράδεκτη» και «αντιθεσμική» παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, καλώντας τον να λάβει μέτρα για την προστασία του κύρους της Δικαιοσύνης.

«Ανακύπτει σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα σύμφωνα με συντέντευξη του εν λόγω ισοβίτη τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης», υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τονίζει, δε ότι η προφανής αυτή παρέμβαση επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση, και καλεί τον Σταύρο Κοντονή να ξεκαθαρίσει εάν ο ίδιος ήταν ενήμερος για την παρέμβαση του κου Καμμένου και εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από «τέτοιου είδους απαράδεκτες περεμβάσεις αναρμόδιων Υπουργών».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επίκαιρη ερώτηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος κάνει λόγο για «αντιθεσμικές παρεμβάσεις που προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης» και καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει εάν η επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον κρατούμενο ήταν άμεση ή έμμεση και κατά πόσο ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής. Ερωτά παράλληλα σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά