Τζανακόπουλος: Το Eurogroup κάλυψε και έκανε αποδεκτές τις ελληνικές θέσεις

Η συμφωνία στο Eurogroup σε πολύ μεγάλο βαθμό καλύπτει και κάνει αποδεκτές τις ελληνικές θέσεις, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ραδιόφωνο 247».

Μολονότι οι εταίροι μετέθεσαν όλες τις ουσιαστικές αποφάσεις για το χρέος έως την ολοκλήρωση του Μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η συμφωνία στέλνει σινιάλο στις αγορές και στους επενδυτές ότι το Eurogroup εγγυάται την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και την επάνοδο στις αγορές ομολόγων.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ωστόσο έκρινε τη συμφωνία ανεπαρκή όσον αφορά τα μέτρα για το χρέος, και σχεδιάζει να μεταθέσει τη χρηματοδοτική συμμετοχή του στο πρόγραμμα έως ότου οι Ευρωπαίοι χαρτογραφήσουν παρεμβάσεις που θα καταστήσουν βιώσιμες τις ελληνικές οφειλές.

Ανάλογη αποτίμηση φαίνεται πως κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία, σύμφωνα με διαρροές προσώπων με γνώση της υπόθεσης, διστάζει να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως μετά το Eurogroup η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε διττό στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα και να διασφαλίσει την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας με τη λήξη του προγράμματος, το 2018.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε το ενδεχόμενο για έναν ανασχηματισμό ως «απλώς μια ακόμη δημοσιογραφική έμπνευση», τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.

Ανέφερε επίσης ότι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο εντός της εβδομάδας και σε κάθε περίπτωση πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες την Τετάρτη το απόγευμα και πως μέσα στο ίδιο διάστημα θα υπάρξουν και οι ενημερωτικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ