Μακρόν: Καλή, αλλά όχι «οριστική» η συμφωνία για την Ελλάδα (upd)

Καλή, αλλά όχι «οριστική», χαρακτήρισε την Παρασκευή τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. O γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε τη συμφωνία Aθήνας - εταίρων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στο Ελιζέ, ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι είναι σημαντικό ότι έχουμε αυτή τη συμφωνία «σε αυτό το στάδιο», προκειμένου να έχουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις που ολοκλήρωσε και ήταν δύσκολες.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup η συζήτηση για την οριστικοποίηση των μέτρων για το χρέος παραπέμφθηκε για μετά το τέλος του προγράμματος βοήθειας, δηλαδή στα μέσα Αυγούστου 2018. 

Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί σε γερμανούς βουλευτές η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, παρά τις διαβεβαιώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η συμφωνία δεν συνιστά θεμελιώδη αλλαγή του τρέχοντος προγράμματος και συνεπώς δεν χρειάζεται νέα έγκριση από τη Βουλή.

Πηγή: skai.gr