Ν.Δ για Eurogroup: Η κυβέρνηση πήρε ό,τι της έδωσαν

H ΝΔ σημειώνει για τις αποφάσεις του Eurogroup πως «η κυβέρνηση πήρε ότι της έδωσαν. Και οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα αποδείχτηκαν μια χιλιοπαιγμένη επικοινωνιακή μεθόδευση η οποία δεν πείθει πλέον κανέναν».
 
Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς για τη χώρα, η κυβέρνηση πέρασε, για μία ακόμα φορά, κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει και πως σήμερα ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση με τεράστια καθυστέρηση και βαρύ κόστος για τους πολίτες».

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι η χώρα μας παίρνει μια δόση ύψους 8,5 δισ. ευρώ, πολύ χαμηλότερη από τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά και από την πρόβλεψη της συμφωνίας.

«Παρά το ότι ψήφισε ένα σκληρότατο τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα μέχρι το 2022 και πολύ ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, δεν πήρε καμία ουσιαστική, θετική απόφαση για το χρέος, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του για να το ψηφίσουν. Η ουσιαστική συζήτηση για το χρέος μετατίθεται για το τέλος του προγράμματος μετά τα μέσα του 2018.
Δεν φαίνεται να πετυχαίνει την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. στους επόμενους μήνες. Δεν πήρε καμία ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με τη συμφωνία που πριν τρεις εβδομάδες απέρριψε», αναφέρει η Πειραιώς. «Αυτά που τελικώς μένουν από όλη αυτή τη διαδικασία είναι τα βαριά μέτρα για τους πολίτες και η πολυετής λιτότητα», προσθέτει η ΝΔ.

Τέλος, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει: «Μια καθηλωμένη οικονομία, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αφήνει να αναπνεύσει. Και ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας, που είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για την ανάπτυξή της».

Απάντηση Τζανακόπουλου

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup, την κατηγόρησε για αμηχανία.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε γραπτή του ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα σήμερα πέτυχε να ισχύσει ρήτρα ανάπτυξης για τη ρύθμιση του χρέους, την επέκταση ωριμάνσεων και πάγωμα των επιτοκίων για 15 χρόνια, εξασφάλισε τη δέσμευση του Eurogroup ότι θα στηρίξει τη χώρα μας για την έξοδο στις αγορές αλλά πέτυχε και συγκεκριμένες δράσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και την ίδρυση Αναπτυξιακής τράπεζας.

Στην ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει πως με τη σημερινή απόφαση αίρεται η αβεβαιότητα και εξασφαλίζεται αφενός ο καθαρός διάδρομος για την ελληνική οικονομία αφετέρου η ολοκλήρωση του προγράμματος.

Τονίζει πως δικαιώθηκε η ελληνική πλευρά που δεν πήρε ότι της έδωσαν στις 22 Μαΐου και διεκδίκησε μια συνολική συμφωνία.

Τέλος, σημειώνει ότι «αυτό που απομένει στη ΝΔ είναι η ντροπιαστική της στάση καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Τα παθήματα δεν της έγιναν μαθήματα»

Πηγή: skai.gr