Τόσκας: Εξάρχεια και Μενίδι δεν είναι η γενική εικόνα - Bολές κατά ΠΟΑΣΥ

Νέες βολές κατά της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) για την απόφασή της να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα Εξάρχεια ενάντια στα άβατα εξαπέλυσε ο Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε εκ του πονηρού και επιπόλαιη την απόφαση της ΠΟΑΣΥ για συγκέντρωση στα Εξάρχεια (29 Ιουνίου). «Πρώτα αντιμετωπίσαμε τις μαφίες των ναρκωτικών και μετά θα αντιμετωπίσουμε και τα άλλα προβλήματα, σε συνεργασία με τους πολίτες…. Αυτόνομες πρωτοβουλίες όμως, όπως αυτή της ΠΟΑΣΥ χαλάνε το
 γενικότερο σχέδιο για την εξομάλυνση της κατάστασης» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια. 

Άφησε δε να εννοηθεί ότι υπάρχει πολιτική υποκίνηση της ΠΟΑΣΥ, λέγοντας πως «έτυχε της άμεσης υποστήριξης του κ. Άδωνι Γεωργιάδη». «Η αστυνομία όπως και ο στρατός είναι "εργαλεία του κράτους, νόμιμης βίας" και έτσι πρέπει να λειτουργούν», είπε ο Νίκος Τόσκας, συμπληρώνοντας ότι στα Εξάρχεια θα πρέπει να μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις πολίτες και κάτοικοι της περιοχής.

Ο αναπληρωτής υπουργός του Πολίτη εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι στη χώρα επικρατεί η απαιτούμενη τάξη και ασφάλεια, και οι «εξαιρέσεις» των Εξαρχείων και της Δυτικής Αττικής δεν ανταποκρίνονται στη γενική εικόνα.

«Παραβλέπουμε τη μεγάλη εικόνα της χώρας μας που είναι μια ασφαλής χώρα και επικρατεί τάξη βλέποντας τα Εξάρχεια και την πολύ δυσκολότερη κατάσταση στη Δυτική Αττική» δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν περιμέναμε το άτυχο περιστατικό με το μικρό παιδί» σχολίασε, επικαλούμενος ως παράδειγμα και τη συνεργασία του υπουργείου με το δήμο Φυλής.

Ο κ. Τόσκας εξαπέλυσε επίθεση και κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της δημόσιας τάξης, δηλώνοντας πως «αν μιλούσα για λάθη των προηγούμενων χρονών θα μίλαγα για ώρες».

Ο υπουργός χαρακτήρισε ακόμα ως «λανθασμένη αντίληψη» τα αστυνομικά τμήματα σε κάθε χωριό και γειτονιά. «Οι αστυνομικοί είναι αρκετοί σε σύγκριση με τον πληθυσμό και τα ευρωπαϊκά δεδομένα θα τους κατεβάσουμε από τα γραφεία» σχολίασε. Τώρα που αρχίσαμε να βγαίνουμε από την κρίση, πρόσθεσε, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες για την αστυνομία.
Πηγή: skai.gr