Κλείσιμο

Τσίπρας: Η Ελλάδα εξέρχεται σταδιακά από την κρίση

Μήνυμα αισιοδοξίας επιχείρησε να αποστείλει στην κοινή γνώμη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν το Eurogroup.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, «η Ελλάδα εξέρχεται σταδιακά από την κρίση με τη συνεργασία και τη συμπαράσταση όλων εκείνων των χωρών που, σε συνεργασία με την Ελλάδα, προσβλέπουν στη σταθερότητα και στην ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και σε κοινά βήματα προόδου».

Όπως ανακοινώσε ο Αλέξης Τσίπρας, οι ηγέτες Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, αποφάσισαν στη Θεσσαλονίκη επιτάχυνση των πρωτοβουλιών για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου East Med από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσόγειου στην Ευρώπη, αλλά και της οπτικής ίνας που θα συνδέει τις τρεις χώρες.

«Έργο - επανάσταση και πολλά υποσχόμενο» χαρακτήρισε τον αγωγό ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Τσίπρας, Νετανιάχου και Αναστασιάδης αποφάσισαν επίσης την περαιτέρω συνεργασία στην ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα, την δημιουργία τεχνολογικών πάρκων αλλά και την ενίσχυση μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος πρόεδρος έκανε αναφορά στη νέα συνάντηση για το Κυπριακό στη Γενεύη στις 28 Ιούνιου Η επομένη συνάντηση των τριών ηγετών θα γίνει στην Κύπρο

Και οι τρεις άνδρες έκαναν εκτενή αναφορά στο δεσμό της Θεσσαλονίκης με την εβραϊκή κοινότητα αλλά και στο Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα κατασκευαστεί στην πόλη.

Πηγή: skai.gr