Κλείσιμο

Γαβρόγλου: Επανέρχεται ο Επιτάφιος του Περικλή στη διδασκαλία της Ιστορίας

Την επαναφορά της διδασκαλίας του Επιταφίου του Περικλέους στα Λύκεια από τη νέα σχολική χρονιά 2017 - 2018, ανακοίνωσε από τη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μετά την κατάργησή του από τον προκάτοχό του, Νίκο Φίλη και τη θύελλα αντιδράσεων που είχε προκαλέσει.

Αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, o υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι οι προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν είναι καταληκτικές, καθώς θα περάσουν πρώτα από διαδικασία διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικά με την «καταδίκη μαθητών του 1ου γυμνασίου Ρεθύμνου σε κοινωνική εργασία», λόγω της συμμετοχής τους σε μαθητικές κινητοποιήσεις» ο υπουργός ανέφερε ότι από 11ης Μαΐου 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει καταργήσει το νόμο που ποινικοποιεί μαθητικές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Γαβρόγλου υπενθύμισε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την άρση του ή τη μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου επαναλαμβάνοντας ότι «ο αυταρχισμός στα σχολεία δεν θεωρούμε ότι αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας»

«Σε ένα δημοκρατικό σχολείο υπάρχουν κανόνες, και προφανώς σε αυτές εντάσσονται κι οι κινητοποιήσεις των μαθητών» τόνισε

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, «εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα περίεργο φαινόμενο που μετά από καιρό, κι ενώ δεν υπήρχαν και υλικές ζημιές, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα από διευθυντή».

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά