Κλείσιμο

Ανευθυνότητα & λεονταρισμούς χρεώνει η αντιπολίτευση στον Τσίπρα για το χρέος

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη στρατηγική που ακολουθεί όσον αφορά το χρέος εξαπέλυσαν δυνάμεις της αντιπολίτευσης, στον απόηχο των ευρωπαϊκών διαρροών που προμηνύουν ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό για ανευθυνότητα και έλλειψη στρατηγικής, σημειώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας μιλά σαν να μην καταλαβαίνει την «πολύ αρνητική» κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και την κοινωνία.

Αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού πως το ζητούμενο είναι να μην φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου με «φέσι», η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει αιχμηρά πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι «πιο προσεχτικός όταν μιλά για φέσια, διότι, με την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του έχει […] φεσώσει με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες, μέσα σε μόλις δύο χρόνια».

«Οι ξεφτισμένοι ‘λεονταρισμοί’ της κυβέρνησης και τα σενάρια δήθεν ‘εθνικής συνεννόησης’, που τροφοδοτούνται από διάφορες πλευρές, έχουν πραγματικό στόχο να συγκαλύψουν τα αδιέξοδα που φέρνει για τον λαό η πολιτική κυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου» σχολίασε το ΚΚΕ, αναφερόμενο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και τα σενάρια «εθνικής συνεννόησης».

Καθαρές εξηγήσεις από την κυβέρνηση όσον αφορά τις προτάσεις που έχει καταθέσει για το χρέος ζητά με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι μολονότι οι θέσεις των εταίρων είναι γνωστές οι ελληνικές τοποθετήσεις παραμένουν άγνωστες.

«Πρόταση της χώρας μας δεν έχουμε δει. Και δεν την έχουμε δει γιατί προφανώς δεν υπάρχει», αναφέρει Το Ποτάμι, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει αποτιμήσει λάθος την κατάσταση έφτασε στο σημείο να «πανηγυρίζει προκαταβολικά».

Αν γίνει Συμβούλιο Αρχηγών θα ζητήσω παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, προσθέτοντας πως η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα «πηγαίνει με τα νερά» των Γερμανών.
Πηγή: skai.gr