Τζανακόπουλος: Μικρομεσαίοι αξιωματούχοι πίσω από τις διαρροές για το χρέος

Σε «μικρομεσαίους» αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους συνέστησε να μην μιλούν ανώνυμα και να ακούν καλύτερα τους προϊσταμένους τους, απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τη χθεσινή διαρροή περί μη συμφωνίας για το χρέος στο Eurogroup του Ιουνίου.

Ως παράδειγμα προϊστάμενου ανέφερε τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος, όπως είπε, έχει ταχθεί υπέρ μίας συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις αιχμές Σόιμπλε, ο οποίος επέρριψε στην ελληνική κυβέρνηση τις ευθύνες για τα βάρη που σηκώνουν οι αδύναμοι την εποχή των Μνημονίων, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα ήταν προτιμότερο να σταματήσει να ρίχνει ευθύνες στην ελληνική πλευρά και να εργαστεί προς «την κατεύθυνση εποικοδομητικής λύσης».

«Ο κ. Σόιμπλε κάνει τη δουλειά του, κάνει αυτό το οποίο νομίζει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας του. Από κει και πέρα νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο και για τον ίδιο να σταματήσει να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική πλευρά, ούτως ή άλλως έχει καταγραφεί ποιος φέρει την ευθύνη για τη μη ύπαρξη συμφωνίας στο προηγούμενο Eurogroup», προσέθεσε.

Προγενέστερες κυβερνητικές διαρροές άφηναν να εννοηθεί πως η ελληνική κυβέρνηση πλέον προσανατολίζεται στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 και 23 Ιουνίου, που θα ακολουθήσει το Eurogroup, ώστε να βρεθεί λύση για το χρέος.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ