Παπαγγελόπουλος-ΣΕΚΑΠ: Σε εξέλιξη η προσφυγή Σαββίδη όταν ψηφίστηκε ο νόμος

H απάντηση Παπαγγελόπουλου

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν την περίοδο ψήφισης της κυβερνητικής τροπολογίας για τη ΣΕΚΑΠ (συμφερόντων Σαββίδη) -που είχε χαρακτηριστεί "χαριστική"- να βρίσκεται σε εξέλιξη προσφυγή του επιχειρηματία για το θέμα στη Δικαιοσύνη, επιβεβαιώνει με εγγραφή απάντηση του σε σχετική ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την απάντηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκύπτει ότι η προσφυγή του κ. Σαββίδη κατά του καταλογισμού "εισαγωγικών δασμών πολλαπλών τελών και λοιπών δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων για τελωνειακές παραβάσεις’’ (λαθρεμπόριο), είχε συζητηθεί μετά από αναβολή (6/12/2016) στα δικαστήρια στις 4/4/2017 και βρίσκεται στο στάδιο της διασκέψεως.

Η επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων εκ μέρους του κ. Παπαγγελόπουλου αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων, δεδομένου ότι ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, είχε επισημάνει πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε ευθεία παρέμβαση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr