Κλείσιμο

Αντιπολίτευση: Ύποπτη ρύθμιση η αναδρομική καταβολή φόρου υπεραξίας

Συνεχίστηκε και την Τετάρτη η οξύτατη κριτική της αντιπολίτευσης για το άρθρο 16 του ν/σ του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας ΕΕ 2015/2376 και άλλες διατάξεις» με το οποίο απαλλάσσονται αναδρομικά από την καταβολή φόρου υπεραξίας επιχειρήσεις που πούλησαν ή εκμίσθωσαν το ακίνητό τους μετά του εξοπλισμού τους, υπό το σκεπτικό ότι αυτό δεν συνιστά μεταβίβαση.

ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι επέμειναν ότι πρόκειται για ύποπτη ακόμα και φωτογραφική ρύθμιση, που θα ευνοήσει συγκεκριμένη επιχείρηση ή επιχειρήσεις, καλώντας την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να παράσχει πειστικές εξηγήσεις.

Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομάσει τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά ο Γιώργος Αρβανιτίδης από το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος τις χθεσινές (Τρίτη) αιτιάσεις του Γιάννη Κουτσούκου, φωτογράφισε τον επιχειρηματία, αναφερόμενος σε παλαιότερες «αμαρτίες» διαγραφής προστίμων με χαριστικές ρυθμίσεις.

«Μη πειστικές οι απαντήσεις Παπανάτσιου – επιβεβαίωσαν τις υποψίες μας ότι πρόκειται περί ύποπτης, χαριστικής διάταξης» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Είναι ύποπτο, πονηρό άρθρο. Αφορά εκκρεμείς υποθέσεις. Να φέρετε αναλυτικά στοιχεία για το ποιες είναι οι επιχειρήσεις που ευνοούνται και ποιο το ύψος των φόρων που διαγράφονται. Έχετε ήδη στις πλάτες σας αμαρτίες για διαγραφή προστίμων και χαριστικές ρυθμίσεις» δήλωσε ο Γιώργος Αρβανιτίδης.

«Η διάταξη είναι φωτογραφική. Πείτε μας μία επιχείρηση που την αφορά. Αν δεν συνιστά η πώληση ακινήτου με εξοπλισμό μεταβίβαση τότε τι συνιστά;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Βάρδαλης.

«Απαιτούνται επιπλέον διευκρινίσεις» τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά