Κλείσιμο

Πάιατ: Σταθερός στο όραμα συνεργασίας ΗΠΑ – Ευρώπης ο Κων. Μητσοτάκης

Το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών, αλλά και των ευρωαμερικανικών, σχέσεων εκθείασε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Υπογράφοντας την Τρίτη το βιβλίο συλλυπητηρίων στα γραφεία της ΝΔ ο αμερικανός πρέσβης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήρθα να τιμήσω την μνήμη του εκλιπόντος, ο οποίος ήταν φίλος των ΗΠΑ και παρέμενε σταθερός στο όραμα της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ευρώπη».

Με τρεις αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter -μιας φωτογραφίας από την επίσκεψη του Τζόρτζ Μπους του πρεσβύτερου, τον Ιούλιο του 1991, στην νατοϊκή βάση της Σούδας και ακόμη δύο tweet- ο Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε και τη Δευτέρα τη λύπη του για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.

Να μην τελεστεί δημοσία δαπάνη η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ζήτησε στο μεταξύ από την κυβέρνηση η οικογένεια του εκλιπόντος με ανακοίνωσή της. Την απόφαση για έλαβε τη Δευτέρα η κυβέρνηση. Η οικογένεια Μητσοτάκη εξέφρασε την επιθυμία της με επιστολή της στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.
Πηγή: skai.gr