Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τον Λουκά Παπαδήμο

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας με φόντο την τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η κόντρα ξέσπασε υπό τη σκιά χυδαίων αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τον κ. Παπαδήμο, για τα οποία η εισαγγελία πρωτοδικών έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

«Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Προσθέτει ακόμη ότι «όσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας» και την καλεί να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Για «άθλια προσπάθεια» πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, στόχος είναι να χρεωθεί η κυβέρνηση το χτύπημα και να στηθεί ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, ποινικοποιώντας την πολιτική αντιπαράθεση.

Το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπαδήμο, για πρώτη φορά μετά την επίθεση της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για το τρομοκρατικό χτύπημα, και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Τη Δευτέρα αναμένεται η έξοδος από τη ΜΕΘ

Ο κ. Παπαδήμος παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για προληπτικούς λόγους, φέροντας τραύματα στα πόδια, την κοιλιακή χώρα και τον θώρακα.

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να μεταφερθεί σε κανονικό θάλαμο, έως ότου να λάβει πλήρες εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία και η πορεία των τραυμάτων του θεωρείται ομαλή, ενώ νωρίτερα σήμερα έγινε νέος χειρουργικός καθαρισμός των τραυμάτων του.

Για τη βελτίωση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου μίλησε και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Σάνα Ίνγκραμ - Παπαδήμου.

Μιλώντας δήλωσε στα τηλεοπτικά συνεργεία έξω από τον «Ευαγγελισμό», είπε ότι ο σύζυγός της ήταν τυχερός καθώς από την έκρηξη άνοιξαν οι πόρτες του αυτοκινήτου, ενώ ο ίδιος δεν κρατούσε τον φάκελο κοντά στο σώμα του.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, μέσα στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε. Το modus operandi πάντως θυμίζει παλαιότερα τρομο-δέματα που είχε στείλει η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε βιβλίο για τη σφαγή του Διστόμου.
Πηγή: skai.gr