Ζαχαριάδης: Ουσιαστικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά συγκυβερνά με τους θεσμούς, σε σημείο που σε πολλές περιπτώσεις οι πιστωτές «μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο», προέβη ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο» είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM».

Υποστήριξε ότι προηγούμενες κυβερνήσεις «έλεγαν ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία», ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ειλικρινής με τον λαό και αναγνωρίζει ότι αυτά χρειάζονται να γίνουν ώστε να διασφαλιστεί ένα δικαιότερο και βιώσιμο μέλλον.

Ο κ. Ζαχαριάδης παραδέχτηκε ότι ορισμένα δημοσιονομικά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι «άδικα», προσθέτοντας πάντως ότι οι υποχωρήσεις είναι μέρος της κυβερνητικής «στρατηγικής» για έξοδο από την κρίση.

Επανέλαβε πάντως την πάγια κυβερνητική γραμμή πως τα νέα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογικό θα εφαρμοστούν μόνον εφόσον υπάρξει ρύθμιση του χρέους.
Πηγή: skai.gr